Een halve seconde verschil betekende de tweede plaats voor de Zangersheide merrie Corentha vh Peggershof Z (Copycat Z) onder Dimitri Natsis. De beste 5-jarige was de Whisper in the Wind-zoon Kola Cube OS, die met Jasmin Clark derde werd.

Axel Vandoorne loodste de Hunter's Scendro merrie Scarlett Z van fokker Dimitri Degraeve naar plaats vijf. Op zes volgde Mathieu Bourdeaud'Hui met een vlekkeloze rit voor Cavani Van Heiste Z, een hengst van Corico Z uit de fokkerij van Patrick Gillis. 

Sebastien Thiery en de door Arsene Stevens gefokte Coup de Folie (Carioca ZE) waren goed voor de zevende plaats en bleven voor op Lara Eggermont en de door Ann Audenaert gefokte Valentine Ap Z (Vannan). Laatste binnen de top tien was Patrik Spits. Hij had Stella Dwerse Hagen (Lector vd Bisschop) onder het zadel om negende te worden.

Nick Vrins en Quinn van't Eigenlo derde in Finale 7- en 8-jarigen

Wat later op de dag hadden ook de 7- en 8-jarigen hun Finale in Bonheiden. Geen Belgische overwinning, wel een derde plaats voor Nick Vrins en de 8-jarige Quinn van't Eigenlo (Vigo d'Arsouilles). Het fokproduct van Van Lombergen - Van Laenen was de beste van zijn leeftijdscategorie. Bjorn Vandenbossche zagen we op vijf in het zadel van de sBs-hengst Lector, een nakomeling van Kannan uit de fokkerij van Willy Matton. Op zes volgde Evelyne Putters in combinatie met de 7-jarige Minfresh van Beek (Heart Touch). 

Winst ging naar Stefan Engbers met de 7-jarige Comme il Faut nakomeling Conquest of Paradise 19. 

Resultaten