Twee van de vier combinaties konden een nulronde laten zien in het 1m45 hoge parcours. Evelyne Putters, die zich op de pistes van Lier nog brons toe-eigende op het BK Young Riders, had de 10-jarige Oberon VDH (Thunder vd Zuuthoeve) onder het zadel en bracht de door Arnold van den Houte gefokte BWP'er foutloos naar de eindmeet. Ook voor Bart Jay Jr Vandecasteele, in het zadel van Vamos de La Pomme D'Or Z (Vigo d'Arsouilles, F: Patrick Huyse) de balken in de lepels liggen. 

Belgisch Kampioen bij de Young Riders, Vic de Plecker eindigde zijn rit met Ilypsho (Zirocco Blue VDL) met 9 strafpunten. Mathieu Guery, vorig jaar nog Belgisch Kampioen bij de Junioren, kreeg 4 punten aangerekend met Callac de Cyrmanol (Quintago I). 

Aan de leiding met een schone lei is het Zwitserse team maar ook de Amerikanen eindigen hun eerste ronde met nul strafpunten. Polen volgt met slechts een tijdfout op drie. 

Na de Nations Cup volgde de Big Tour voor Young Riders, waar Putters haar goede vorm kon aanhouden. Op de 8-jarige Quilano vd D&D Hoeve (Karmel van de Watering, F: Patrik Doms) behaalde de amazone de zesde plaats en was zo de beste Belgische in de uitslag. 

Resultaten