Dertien combinaties schopten het tot in de barrage, waar Maxim Godecharle de Belgische sterkhouder bleek. Op de rug van de 9-jarige Prima vd Bisschop, een dochter van Galisco van Paemel, liet Godecharle het hout onaangeroerd en was goed voor de derde plaats. 

Ruben Arroyave kon als enige onder de 38 seconden blijven en rekende hiervoor op de BWP-hengst Quito van den Aard, een door D.L. Van den Heuvel-Meijers gefokte 8-jarige nakomeling van Le Blue Diamond van't Ruytershof. Voor de 7-jarige Zangersheide ruin Armenteros Z (Aganix du Seigneur) werd onder François Esteves Da Silva de tweede plaats genoteerd. 

De Belgische fokkerij domineerde de top vijf met een vierde plaats voor de sBs-merrie Flavie van de Helle (Carlow van de Helle). De 13-jarige merrie vormde sinds 2017 een duo met de Britse Chloe Aston maar heeft sinds begin deze zomer de Amerikaanse Barbara Ruziska in het zadel zitten. 

Axelle Windels had de BWP'er Noir Desir de Bourguignon (Vigo d'Arsouilles), van fokker Pieter Bourguignon, onder het zadel en stuurde foutloos naar de zevende plaats. Giel Vangeebergen werd met Compadre van de Helle (Casall) elfde voor Marie Maex en Lintendra Drum vh Juxschot Z (Le Blue Diamond van't Ruytershof).

Resultaten