Beide teams kwamen na de tweede ronde op acht strafpunten te staan. Ierland zette in op Seamus Hughes Kennedy om in de beslissende ronde aan te treden. De Ier had de 9-jarige, en tevens Iers gefokte, ESI Rocky (Stakkato Gold) onder het zadel en legde de lat meteen hoog met een foutloze rit in een tijd van 42,42s. Piergiorgio Bucci, de afgevaardigde van het Italiaanse team, had een duidelijk doel voor ogen en stuurde de KWPN'er Hantano (Quasimodo Z) ook foutloos rond! Hun tijd: 41,73s. Bucci kwam in de eerste ronde niet aan de start en had in de tweede een springfout met de 12-jarige ruin. Zo kwam het duo fris aan de start van de barrage, waar ze de overwinning verzegelden.

Beste ruiter in de typische Italiaanse klederdracht was Alberto Zorzi. Hij hield de Zangersheide ruin Cortez van't Klein Asdonk Z in de beide rondes van het 1m55 hoge parcours foutloos! De zoon van Cornet Obolensky is een fokproduct van Eddy Thomas. Voor zowel Giulia Martinengo Marquet met Scuderia 1918 Deluxe (Cesano) en Emanuele Camilli op Chacco's Girlstar (Chacco-Blue) was er een foutloze start in de eerste ronde. 

Bij de Ieren slaagde geen enkele combinatie erin om dubbel foutloos af te werken maar de sterke resultaten uit de eerste ronde, waar enkel finalist Kennedy in de fout ging, waren hun redding. Op Jenny Rankin na, die de KWPN'er Ibiza (Inshallah de Muze) onder het zadel had, kwam het ganse team met Ierse fokproducten aan de start. Jessica Burke rekende op Express Trend (Future Trend) terwijl Francis Derwin Flexi K (Flex a Bill) onder het zadel had.

Het brons was voor het Duitse team, dat met twaalf strafpunten besloot. 

Resultaten