Het 1m40 hoge parcours stond gepland om door middel van een barrage de prijzen te gaan verdelen maar zover kwam het niet. Denutte kon als enige de balken laten liggen en rekende hiervoor op de 11-jarige Hector, een zoon van Flamenco Desemilly gefokt door Jacques Leterme. Voor stal Denutte een succesvolle start van de dag met vader Hendrik's pupil, Camille Biebuyck op het zilver. Zij had de 9-jarige Joline de Fremis (Boyfriend du Seigneur) onder het zadel. Zayed Ali stak een stokje voor een volledig Belgisch podium en eiste de derde plaats op met U-Ustinov HC (Ustinov). 

“Ik ben heel blij met mijn resultaat. Ik had niet verwacht om te winnen want Hector is niet van nature het snelste paard om in de barrage het verschil te kunnen maken. Ik moest als vierde aan de start, dus er kwamen nog heel wat sterke combinaties na mij aan de start", blikte Jules na afloop terug op deze finale.

“Na mijn ronde was ik al opgelucht dat ik voor mezelf een plek in de barrage had kunnen verzekeren, want ik had niet verwacht dat er niemand meer foutloos zou rijden. Ik had de barrage ook al samen met papa overlopen. Toen ik me aan het klaarmaken was om me terug te gaan opwarmen, zeiden ze me dat er waarschijnlijk geen barrage zou zijn, dat kwam voor mij eigenlijk goed uit”, grapte de oudste broer van het gezin Denutte.

 “Ik ben heel tevreden, de proef verliep heel vlot. Het was een parcours dat mij lag en Hector sprong uitstekend! Ik ben heel blij dat het gelukt is, het is een doel dat ik voor mezelf kan afvinken. Ik heb een heel sterk en goed team rond mij en dat maakt dat zo’n dingen haalbaar zijn.”  

Robin Vermeir liet in het zadel van Diamantina Z (Diamant de Semilly) de vierde plek opschrijven, voor Ines van Dijck was er de zevende plaats op de Jivago d'Arsouilles-hengst Jetric van Beek Z.

Resultaten