QUICK RESULT

  1. Daniel Coyle (IRL) - Incredible (Clinton)
  2. Giulia Martinengo Marquet (ITA) - Delta Del'Isle (Tibet Tame)
  3. Denis Lynch (IRL) - Cordial (Casall)
  4. Bertram Allen (IRL) - Caprisco (Cole Porter)
  5. Mclain Ward (USA) - Contagious (Contagio)

___________________________________________

Eerste aan de start was Giulia Martinengo Marquet in het zadel van Delta de l’Isle. Aan het publiek was te horen dat de Italiaanse amazone meteen het nodige risico durfde te nemen en de lat hoog legde met een foutloze rit met de te kloppen tijd op 35,26s. 

Kevin Staut (FRA) maakte met Beau de Laubry Z een vroege springfout door achter Marquet’s tijd aan te zitten. Een vlotte tijd van 34,… toonde aan dat het weldgelijk sneller kon, maar kon het ook foutloos? 

Bertram Allen (IRL) mocht het als eerste gaan doen voor thuispubliek met Caprisco. In de tussentijd kon het duo niet onder de te kloppen tijd duiken maar met 37,28s op de klok bleef het duo wel foutloos.

Al meteen volgde een landgenoot in de arena: Daniel Coyle (IRL) met Incredible. De tijd werd verbeterd naar 34,91s! 

Harrie Smolders (NED) en Mr. Tac waren in de tussentijd net iets trager dan hun voorgangers en in de dubbel ging een balk tegen de grond. De rest van de hindernissen bleven intact en er werd exact 36,00s genoteerd voor Smolders.

Jos Verlooy (BEL) en Nixon van’t Meulenhof, een vrij populair vaderdier bij de jonge paarden zoals gebleken in Gèsves, waren de volgende waarvoor het belsignaal weerklonk. Voor hen ging de derde hindernis tegen de vlakte, de steil van Rolex werd iets te vlak gesprongen door de hengst. Zij kwamen binnen op 39,72s en vier strafpunten.

Daniel Deusser (GER) en Killer Queen VDM (Eldorado vd Zeshoek) verbeterden de tijd naar 34,06s maar kregen daarbij ook een springfout aangerekend. 

Michael Pender (IRL) en HHS Cornetta dan aan de start. Op het thuisfront opende het paar rustig maar voorwaarts en haalde naarmate het parcours vorderde de tijd in. De voorlaatste hindernis liet hen echter in de fout gaan, waardoor ze met 35,27s en vier strafpunten besluiten.

Nog maar drie foutloze ritten dusver, met nog drie combinaties aan de start. Francis Derwin (IRL) en Flexi K (Flex a Bill) namen meteen een voorwaarts tempo aan wat een vroege springfout opleverde op de tweede hindernis. Daar bleef het echter wel bij, met de tijd op 35,57s.

Mclain Ward (USA) en Contagious zagen hun doel binnen handbereik en leken het gaan binnenhalen maar een springfout op de laatste oxer stuurde hen met vier strafpunten naar huis. Wel de snelste tijd tot zover, met 33,26s op de klok.

Laatste in de ring: Denis Lynch (IRL) en Cordial voor Ierland! Enkel zij konden de overwinning nog afsnoepen, die zeker al op eigen bodem zou blijven. Het doel bleek voor hen een foutloze rit met toch enigszins nog wat risico richting de laatste lijn toen Lynch doorhad dat hij nog foutloos was en dus nog kans maakte.