In deze 'Future Stars'-rubriek kwam Conter aan de start met de 7-jarige Almond Z. De hengst van Aganix du Seigneur bleef in het 1m35 hoge parcours keurig van het hout af en werd door Conter in 26,74s de tweede fase doorgestuurd. Thomas kwam met een duidelijk doel de ring in op Qalista DN, een 8-jarige dochter van Emerald van't Ruytershof. Hij bracht het fokproduct van Wim De Nul, opgeleid door Walter Lelie, in 25,56s naar de finish en zegevierde. Kevin Staut stak een stokje voor een volledig Belgisch podium en werd op Kinoa d'Ayrifagne (Douglas) derde.

Francois Jr Mathy werd zo naar de vierde plaats verwezen in het zadel van de 7-jarige Chendro Mb Z (Comme il Faut, F: Marcel Bokdam). Bart Jacobs zag de door hem gefokte Dominator 2000 Z-zoon, Domino Jb Z achtste worden onder Gregory Wathelet.

Dimme D'Haese wint de CSI3* 1m40 Top Series

De Brabançonne weerklonk ook in de grote piste dankzij Dimme D'Haese en Baccarat du Tertre. Met de Putch des Isles-dochter bleef hij voor op Marine Scauflaire met de 9-jarige Jagali d'Hoogpoort (Aktion Pur Z). Daarnaast zagen we haar ook terug op vijf in het zadel van de Charlekijn van T&L-zoon Cuba Libre de Nevada Z

Koen Vereecke verkeert in goede vorm op Brusselse bodem. Hij behaalde met de 8-jarige Quinoa de La Liniere (Mosito van het Hellehof) opnieuw een foutloos resultaat en werd ,na een zesde plaats, dit keer vierde. Louis Lambrecht liet de zesde plaats noteren op Hopes Are High 111 (Hunter's Scendro). 

Resultaten