Het duo hield de BWP-hengst Tap Dance van't Roosakker (Kassander van't Roosakker) uit de fokkerij van Marc Kluskens op twee, onder Hermano Assis Marin. De Nederlandse Liesje Vrolijk besloot de top drie in het zadel van haar eigen gefokte Deejay Vive Z (Dominator 2000 Z).

Catherine Gustin zagen we op vijf terug in het zadel van Extra Emerald Edc Z, een dochter van Emerald van't Ruytershof. Daarnaast werd de amazone ook nog eens achtste met de Centurio 22-nakomeling, Champagne de La Limite Z. Alexander Housen volgde op negen met Contesse - D Z (Comilfo Plus Z) voor Melissa Laenen en Touriste Z (Taloubet Z). 

Gilles Dunon moet overwinning uit handen geven in GP-kwalificatie

Dunon had zich in het begin van de rubriek bovenaan weten te plaatsen in combinatie met Quinta V T Hornesele Z (Quidam de Revel) door met het fokproduct van Lucien De Naeyer uit Stal Thornesele, in eigendom van Leen Van Belleghem, foutloos te blijven. Enkel de Brit Skye Higgin deed het op de 9-jarige Fly For You (Quaprice Bois Margot) beter en snoepte de overwinning van Dunon af. Het brons in deze CSI2* 1m40 rubriek was voor Ramzy Al Duhami met de BWP'er High Quality J (Quadrillo, F: Jef Lauwers).

Christophe Vanderhasselt scoorde maar liefst twee plaatsen binnen de top tien. Zo werd hij zesde met de Numero Uno-dochter Pimpernel Vitseroel, een BWP-merrie uit eigen fokkerij, maar ook nog eens achtste met Arthuro de Sarlar Z (Breemeersen Adorado) van fokker André Tavernier. 

Vanderhasselt blonk ook uit bij de 7- en 8-jarige paarden en wist in het zadel van Remaldparflam V/D Kleyenberg (Merald van't Zorgvliet) de derde plaats te veroveren. Deze 7-jarige BWP'er is een fokproduct van Antoine Vermeersch. Met de Diamant de Semilly-zoon Quantum van het Auremaxhof werd Vanderhasselt twaalfde. Voor hen op twee kwam de door Joris de Brabander gefokte Quick Flip de Muze (Mosito van het Hellehof) onder Bernardo Alves. Tim Prouvé zagen we met Quasca Artis vd Guldennagel - V (Asca Z) van fokker Stijn Thijs terug op zeven. 

Resultaten