Met de 9-jarige Henora, een dochter van Casall, zette de Duitser Harm Lahde de scherpste tijd op 68,53s. Rogier Linssen leunde hier in het zadel van de even oude Moneypenny (Sea Coast Don't Touch Tiji Hero Z) heel dicht tegenaan maar moest met een verschil van 40 honderdsten genoegen nemen met de tweede plaats. Yves Houtackers stuurde de Cascadello-dochter Cascalou 3 naar de derde plaats met een tijd van 70,28s.

Francois Jr Mathy kreeg met de 8-jarige Quelle Force van Sappenleen, een nakomeling van Kannan, een springfout aangerekend maar hun snelle tijd leverde nog de twaalfde plaats op. De dochter van Vigo d'Arsouilles, Virunga H Z werd met Anastasia Bondarieva zesde. Het fokproduct van Sky Horses had haar internationaal debuut nog onder Fabienne Daigneux-Lange.

Ellen Vaes schittert in 1m35 rubriek

Eerder slaagde Nicola Caris er wel in om de overwinning op eigen bodem te houden. Op de rug van de 8-jarige Lynette NH (Arezzo VDL) schreef de Nederlandse amazone de 1m35 Small Tour op naam. Elien Vaes zorgde voor de beste Belgische notering en werd op Ballymoss du Reverdy (Cacao Courcelle) tweede. De door Hedwig Dieryck gefokte VDL d'Amigo Beauty werd met Alex David Gill derde.

Lies Malisart besloot in het zadel van H&M Ikker (Ogano Sitte) op de vierde plek terwijl Roy van Beek zich liet opmerken op zeven met de 10-jarige Frieda, een dochter van Stakkato Gold.

Resultaten