Van de vier combinaties tikte enkel Elise Thirion een balk tegen de grond met Dance Floor du Cauroy. Clémentine Lux beet de spits af met een vlekkeloze rit voor Eoghan de Seguret. Thibault de Waele zorgde als derde aan de start met Regina-Drum vh Juxschot voor opnieuw een foutloze ronde. Robin Vermeir verzegelde de nul op het scorebord in het zadel van Kristal Sparkle van Begeveld. 

Nederlandse Chef d'Equipe Mans Buurman mag ook tevreden zijn met zijn vier ruiters. Ook zij trekken met de nulscore naar de volgende ronde. Lieselot Kooremans maakte het als laatste aan de start nog even spannend en kreeg met Vertige de Belebat een tijdsfout aangerekend, maar dankzij de foutloze ritten van haar teamgenoten werd die één weggestreept. 

Zowel het Zweedse als het Britse team hebben beide een tijdsfout op de teller staan. 

Robin Vermeir zorgt voor Belgische overwinning

Aansluitend na de Nations Cup streden veertien combinaties in de Big Tour voor Pony's in hetzelfde parcours voor winst. Robin Vermeir hield een ijverige Nederlandse opkomst van de overwinning en won voor eigen publiek, waaronder haar ouders, in het zadel van de sBs-hengst Extrait de Tatowin de Tinmont (Furzley Fox Trot). Lieselot Kooremans achtervolgde op twee met Elando van de Roshoeve (Rebus G) voor landgenote Bethany Vos en Nashville B (Nibelungenheld). Deze drie combinaties doken allemaal onder de 65 seconden. 

Resultaten