De zadeldieven zijn nu ook tot in Oost-Vlaanderen gekomen. Afgelopen nacht zijn er een tiental zadels meegenomen uit de zadelkamer van Hoeve Ter Linden, gelegen in Kruishoutem. De deuren waren nochtans op slot gedaan maar zijn zonder schaamte open geknipt met een tang. De dieven hun aandacht ging vermoedelijk vooral naar de springzadels maar ook dressuurzadels werden meegenomen.

Met deze nieuwe melding van diefstal willen we nogmaals oproepen om waakzaam te zijn. Sluit alles goed af en voorzie indien mogelijk camerabewaking of andere elementen die zouden kunnen afschrikken zoals een automatisch groot licht dat aanspringt. Een gewone gesloten deur houdt hen blijkbaar niet tegen om stilletjes te werk te gaan en met de buit te gaan lopen. 

Eén van de gestolen dressuurzadels is een zwarte van het merk Frank Baines met gouden afgewerkte randen en een bruine strass. Een zeer opvallend zadel en daardoor moeilijker door te verkopen zonder dat het iemand opvalt. Mocht je iets opvallends zien of dit zadel (of één van de anderen) tegenkomen kun je Hoeve Ter Linden contacteren.