In de springrubriek krijgen drie fokkers de eer omdat ze allemaal medeverantwoordelijk zijn voor het bestaan van Indiana. Met haar Zweedse amazone Malin Baryard-Johnsson speelde ze een rol in de Olympische zege van de equipe in Tokio en overtuigde ze ook vorig jaar met haar prestaties op vijfsterrenniveau, met onder andere de overwinning in de GCT Grand Prix van Rome.

Drie vrienden op weg naar succes 

Wim Vanderlinden, Chloé Ruys en Christophe van Turtelboom mogen zich nu verheugen op de WBFSH-prijs. Zij kennen elkaar al vele jaren en werden vrienden toen Vanderlinden Van Turtelboom trainde. Ruys en van Turtelboom zijn man en vrouw en runnen een sportstal. De drie fokkers hebben hun merrie Halifax naar beste kunnen en op basis van jarenlange ervaring gefokt met Kashmir van Schuttershof, die gekenmerkt wordt door zijn temperament en werkwilligheid. Dit resulteerde in Indiana. 

Silke Druckenmüller in de bloemetjes gezet in categorie dressuur 

Enerzijds is er de fokster van "Queen" Dalera, waarmee Jessica von Bredow-Werndl vorig jaar op de Olympische Spelen in Tokio dubbel goud won in het individuele klassement en dit succes herhaalde op de Europese kampioenschappen in Hagen 2021. Uiteindelijk gingen de twee een paar weken geleden in Leipzig nog een stapje verder met de Wereldbekerzege. Dalera's fokster Silke Druckenmüller krijgt nu ook een speciale onderscheiding. Dalera was pas het derde veulen van de fokker, die nog steeds een amateur is in de fokkerij en de sport. In de loop der jaren heeft zij als dressuurruiter haar oog gescherpt voor de kwaliteiten in interieur en exterieur die een hengst voor haar merries moet hebben. 

Bron: St-Georg