Rob Roy, een zoon van Niels Bruynseels' Diamant de Semilly-zoon Di Cantero van ter Hulst Z uit een merrie van Jenson van 't Meulenhof, werd in oktober voor een recordprijs verkocht aan Pieter Devos die ondertussen een overeenkomst sloot met Judy Ann Melchior voor de fokkerijcarrière van de exclusieve blikvanger.

"We kochten Rob Roy voor een bedrag dat we niet vaak uitgeven aan een jong paard, maar deze hengst was zo bijzonder dat hij ons gemakkelijk overtuigde!" aldus Pieter Devos "We hebben hem goed bestudeerd en zagen al snel dat de hengst de kwaliteiten heeft die ik nodig heb voor de hedendaagse sport. We hebben hem dan ook gekocht met het oog op een toekomstig Grand Prix paard. Een uitzonderlijke hengst als Rob Roy verdient alle kansen in de fokkerij, dus ik ben blij dat ik met Zangersheide aan de slag kan voor zijn fokkerijcarrière!"

Ook Judy Ann Melchior is erg blij met de komst van het nieuwe zwarte paard: "We hebben de hengst vorig jaar al goedgekeurd voor het stamboek. Hij toonde al veel vermogen en kwaliteit en is een complete en zeer sportieve hengst! Daarnaast is zijn afstamming ook zeer interessant, waardoor hij voor 2022 een bijzondere aanvulling is op onze collectie!"

Rob Roy vd Bisschop Z zal volgend jaar beschikbaar zijn met vers sperma tegen een tarief van € 1.000,- (€ 300,- + € 700,-).

Meer informatie via www.stallions.zangersheide.com.

Bron: Stoeterij Zangersheide