Cian O'Connor is één van de 5* ruiters aan de start. "Het past in het programma en indien niet, zorgen we dat het past!" lacht de Ier. "Volgende week kom ik in Rotterdam aan de start. Deze CSI4* is dus een perfecte voorbereiding op volgende week. Extra voordeel? Ik kan mijn jongere paarden meenemen en trainen. Je hebt hier alles wat je moet hebben. Goede pistes, goede parcours en mooie stallen!"

"Ik ben hier deze week niet alleen. Er is ook een student met me mee... het voordeel aan deze CSI4* is dat die student nu ook kan trainen op een iets hoger niveau! We kijken alvast uit naar de rest van de week..."

Egypte is vertegenwoordigd door oa. Sami Zain Shady en ook Frankrijk heeft enkele Olympische kandidaten aan de start met Hermès-ruiter, Simon Delestre en Kevin Staut. Het Duitse kamp ziet deze week topruiters aan de start in België met Daniel Deusser, Christian Ahlmann en Jana Wargers Terwijl Groot-Brittannië sterke prestaties zal laten zien dankzij oa. Harry Charles.

Verder zijn er Bertram en Harry Allen (IRL) en Lorenzo de Luca (ITA) die het opnemen tegen een sterke Belgische delegatie met oa. Pieter Devos, Wilm Vermeir en Abdel Said!