hengstenveulens

Het waren de hengstenveulens die vanaf 10.00u als eerste in de ring verschenen en hier werden in totaal drieëndertig veulens voorgesteld. Het veulen dat de jury het meest wist te overtuigen was Pamelio GHBC Z, een zoon van Pegase van ’t Ruytershof en Casallo Z die gefokt werd door SCEA GHBC. Moeder Cameliah Hero Z is een halfzus van de paarden VDL Groep Elegant Hero Z (Echo van ’t Spieveld), die op 1.60m niveau springt met de Nederlandse ruiter Leopold van Asten, en van H5 Ganesh Hero Z (Gemini XX) die we dan weer kennen van onder het zadel van Mexicaanse ruiter Carlos Hank Guerreiro.

Het zilver bij de hengstenveulens ging naar de vos Cypher De Carniola Z. Deze Cypher De Carniola Z werd gefokt door Semenic Matic en combineert het bloed van Cornet du Lys met dat van Matisse de Mariposa. Grootmoeder Cubertha Z (Caretano Z) sprong zelf op 1.40m niveau met de Nederlandse amazone Mirjam Horyon.

Voor het veulen Chacco Boy de Will Z was er dan weer een derde plaats. Chacco Boy de Will Z werd gefokt door SARL C.Epona en is zoals zijn naam reeds deed vermoeden een zoon van Chacco Blue. Moeder Lady D van ’t Roosakker (Echo van ’t Spieveld) sprong zelf op 1.40m niveau met de Nederlandse amazone Caroline Devos-Poels en is tevens de volle zus van onze voshengst Kassander van ’t Roosakker Z.

Merrieveulens

Na de middag was het dan de beurt aan de merrieveulens en hier werden in totaal zestien veulens voorgesteld. De overwinning ging hier naar het veulen Etretat Peguignon Z, een dochter van Emerald van ’t Ruytershof en Numero Uno die gefokt werd door Elevage Peguignon. Moeder Lolypop van ’t Heike is een halfzus van de merrie Fair Light Van ’t Heike, die op 1.60m niveau sprong met de Italiaanse ruiter Alberto Zorzi.

De tweede plaats ging naar het veulen Heaven Meniljean Z, die gefokt werd door SCEA Equidis. Heaven Meniljean Z is een dochter van Hardrock Z en dit in combinatie met Mylord Carthago. Zij komt bovendien ook uit dezelfde moederlijn als de Grand Prix-paarden Quarela de Toscane (Coriano Z), VDL Groep Urane de Talma (Argentinus) en Vestmalle Des Cotis (Baloubet du Rouet).

De derde plaats tenslotte was weggelegd voor het veulen Castille Peguignon Z, een dochter van Colore en Greco Sitte die net als winnaar Etretat Peguignon gefokt werd door Elevage Peguignon.


bron: Zangersheide - F. © Zangersheide