De oorzaak is een geschil over de parking die tijdens wedstrijden vol staat met vrachtwagens en trailers. Vanaf 3 november zou Dena Stables deze parking niet meer mogen gebruiken, en dat is een probleem. 

De Dena Stables zijn gelegen aan industriezone Veedijk, die mee gebruik maakt van de parking. Bij de inrichting van de industriezone kreeg Dergent de toestemming om deze parking te gebruiken tijdens wedstrijden in het weekend. Jarenlang gebeurde dit zonder enig probleem. 

In 2017 liep het voor het eerst mis toen het stadsbestuur de parking plots bestempelde als vrachtwagenparking. Het geschil werd toen rechtgezet en samen zouden het stadsbestuur en Marc Dergent erop toezien dat de parking op de correcte manier werd gebruikt. 

Daarmee leek de kous af te zijn, maar niets was minder waar... In 2020 kreeg Dergent opnieuw te maken met een klacht. Hij kreeg de milieupolitie over de vloer die een klacht had ontvangen over geluidshinder. Na enkele testen bleek er helemaal geen geluidshinder aanwezig te zijn. Dergent heeft toen zijn buren aangesproken. Geen van hen diende een klacht in tegen geluidshinder... 

Marc Dergent, die nog plannen heeft om zijn manege uit te breiden, kreeg telkens opnieuw het deksel op de neus. "Zolang ik de parking zou gebruiken, zou ik ook geen vergunningen meer krijgen", zegt hij. Toen hij tenslotte het stadsbestuur vroeg om aan te tonen dat de parking is voorbehouden voor vrachtwagens, kreeg hij de vraag of hij niet stilaan pensioengerechtigd was. De Dena Stables kunnen op deze manier geen kant meer uit. 

"Ik had op enig eerbied voor deze aanpak gerekend, maar ik krijg het gevoel dat ik word gezocht", zegt hij. "Dan verkoop ik beter alles en investeer ik mijn geld in Benidorm of Tenerife. Ik vermoed dat ik daar wel welkom ben", besluit hij. 

Burgemeester Paul Van Mier (N-VA) wilde niet uitgebreid reageren. 

Bron: GVA