"Het is een fantastisch gevoel om hier vandaag te mogen winnen. De manier waarop Beauville NOP sprong was ook gewoon uitstekend. Ik had samen met mijn vader een plan gemaakt voor ik de barrage binnen ging, het was goed dat hij hier was. Om dat plan dan ook nog goed uit te kunnen voeren is een onbeschrijfelijk gevoel. Beauville en ik hebben het echt goed gedaan vandaag", glundert een heel tevreden Maikel van der Vleuten. 


"Beauville wou net zo hard winnen als ik vandaag. Mijn familie was hier aanwezig maar ook zijn eigenares en haar man woonden de wedstrijd bij. Het publiek van de GCL geniet altijd van de sport en juicht elke ruiter toe. Als ik dan de juiste barrage kan rijden, krijg ik daar een goed gevoel van. Zowel naar het publiek toe, als naar mijn eigenaars en supporters.”


De juiste tactiek

 

 "Het niveau was net als altijd zeer hoog. De eerste ronde was geen makkelijk, maar toch bleven we nog met dertien ruiters over. Als je met zoveel bent, ligt er wel wat druk om risico's te gaan nemen. Ik probeer me daar echter niet te druk in te maken en ga Beauville niet forceren daardoor. Alles ging heel vlotjes vandaag, ik heb op een goede manier kunnen winnen. Dat is het belangrijkste voor mij."  


“Ik wou niet te snel starten, zodat de zeven galopsprongen die volgden gewoon normaal zouden komen. Toen probeerde ik een goede, strakke bocht te nemen om het voorwaartse tempo er meer in te houden en dat is gelukt. Beauville deed ook uitstekend z’n best in de combinatie. Toen wou ik het tempo nog wat verhogen, wat ook goed lukte. In de helft had ik al ruim anderhalve seconde van de tijd gereden. Dan was het een kwestie van de focus te behouden en niet stoms te gaan doen. Ik heb niet alle risico’s genomen naar die laatste hindernis.”

 

Koppositie in het algemeen klassement

"Uiteindelijk worden de acht beste resultaten van elke ruiter samengeteld. Ik heb nu zes resultaten bijeen gereden, waarvan toch wel enkele goede. De wedstrijden in Stockholm en Parijs staan niet op mijn planning, de volgende waar ik aan de start kom is Monte Carlo. Hopelijk heb ik wat ruimte gecreëerd om in een comfortabele positie terug te komen. Ik zal mijn uiterste best doen om het algemeen klassement te winnen, daar kijk ik wel naar uit." 


"Om dat te verwezenlijken ga ik echter mijn planning niet veranderen, we volgen het vooropgestelde schema. Het is belangrijk om de paarden gezond en gelukkig te houden, je kunt niet altijd 100% gaan. Beauville krijgt nu bijvoorbeeld een rustige week met onder andere wandelingen, om zijn gedachten te verzetten."

 


Bron: GCTV