"We waren al een tijdje op zoek naar een nieuw talent voor onze dochter, Ella. Dit om volgend jaar haar niveau te kunnen verzekeren bij de scholieren." vertelt Stefanie Verbeke. "Papa, Bart, was vorige week aanwezig op de cyclus in Ternat en zijn oog viel op de merrie. Voornamelijk haar super mentaliteit en mooie kwaliteit in combinatie met haar interessante moederlijn overtuigden Bart om over te gaan tot aankoop."

"Er was uiteraard heel wat interesse in de merrie. Woensdag hebben we zonder meer ons akkoord gegeven om de merrie aan te kopen. We willen echt investeren in de toekomst. Niet alleen deze van onze kinderen maar ook die van onze fokkerij."

Samen met Annelies Bastenie staat de BWP-merrie momenteel vierde in de tussenstand van de nationale cyclus voor zevenjarigen. Het paar won in Ternat en sprong naar de tweede plaats in Sint-Niklaas. Verder klasseerden ze zich in Hasselt, Opglabbeek, Lier, Gesves en Vosselare.

Zelf reageert Bastenie dubbel. "Ik ga je missen, Prima, je bent zo'n fantastisch paard. Ik zal je nooit vergeten. Bedankt voor die fantastische 5 jaar dat je hier op stal stond. Uiteraard wens ik je nu heel veel plezier bij de familie Bomeré."

bron: Equnews