De EEF steunt de LLN en is verheugd dat zoveel organisatoren zich hebben aangemeld om evenementen in deze serie te organiseren. De EEF gelooft in het concept van de LLN om topsport te promoten en het publiek te betrekken bij teamcompetities. De EEF erkent echter ook de veranderingen die deze nieuwe competitie met zich meebrengt, die onder andere te maken hebben met de beschikbaarheid van CSIO startmogelijkheden voor een aantal niet-LLN teams uit Europa en de rest van de wereld en de toekomst van een aantal historische voormalige Divisie I evenementen.

Meer dan 40 deelnemers van nationale federaties, chef d'équipes, paardeneigenaren en organisatoren van evenementen uit zowel Europa als de rest van de wereld namen deel aan een online bijeenkomst om de problemen te bespreken en na te denken over opties om CSIO evenementen in Europa aan te bieden.

De discussies benadrukten de duidelijke noodzaak om CSIO startkansen te blijven bieden aan niet-LLN landen en een oplossing te vinden om de historische shows in Europa te beschermen die mogelijk geen deel gaan uitmaken van de LLN. Er zijn natuurlijk zorgen over de kalender, uitnodigingen en inschrijvingen voor niet-Europese teams en de balans tussen LLN-landen en andere landen, naast de tijdlijn om een oplossing te vinden.

De feedback zal worden doorgegeven aan de EEF Jumping Working Group om een voorstel te ontwikkelen, met inachtneming van de regels, om terug te koppelen naar deze groep belanghebbenden, en indien akkoord, om de volgende noodzakelijke stappen te zetten.





Bron: Persbericht