Had je deze tweede plaats in de 1.60m CSI3*-W GP verwacht verwacht? Zat het eraan te komen? 

Annelies Vorsselmans: "Ik had deze tweede plaats niet verwacht, maar wel gehoopt. Wilandro is echt in topvorm de laatste tijd. We hebben geprobeerd een beetje te pieken naar deze wedstrijd toe, vooral dan deze proef als laatste wedstrijd voor de feestdagen." 

Wat was je tactiek in de jump-off? 

Annelies Vorsselmans: "Ik had niet echt een tactiek voor de barrage. Ik heb geprobeerd om mijn rondje zo goed mogelijk te rijden met zo weinig mogelijk meters en ophoudingen. Dat pakte super uit!" 

Wat had je achteraf bekeken graag anders gedaan in de jump-off? 

Annelies Vorsselmans: "Naar de laatste sprong in de barrage had ik misschien nog een galopsprong weg kunnen laten om tijd te besparen. Verder was ik wel echt super tevreden over hoe Wilandro sprong en hoe mijn rondje verliep." 

Hoe is Wilandro onder het zadel? 

Annelies Vorsselmans: "Wilandro is onder het zadel een heerlijk paard met héél veel bloed. Hij is ook wel een beetje gevoelig. We kennen elkaar al een aantal jaar en dan weet ik precies hoe ik hem het beste moet benaderen. Wilandro heeft een ongelooflijke instelling. Hij wil altijd zijn best doen voor zijn ruiter." 

Hoe zou je het karakter van Wilandro omschrijven? 

Annelies Vorsselmans: "Wilandro heeft een ongelooflijk karakter! Hij laat je nooit in de steek en geef zichzelf altijd volledig. Hij heeft mij al zo veel foutloze rondjes gegeven!" 

Wat maakt Wilandro zo'n succesvol Grand Prix-paard? 

Annelies Vorsselmans: "Wilandro geeft zich altijd voor de volle 100%. Dat zie je ook aan zijn resultaten omdat hij zo vaak nul rondjes loopt in de belangrijkste proeven. Hij kan net dat extraatje van zichzelf geven geven op de momenten dat het nodig is. Hij is ongelooflijk trouw aan zijn ruiter. Al wat ik hem vraag in het parcours probeert hij steeds met de beste inzet te beantwoorden. Wilandro betekent voor mij echt heel veel. Ik heb er een sterke band mee en hij is gewoon mijn beste maatje." 

Wat hoop je nog te bereiken met Wilandro in de toekomst? 

Annelies Vorsselmans: "Ik had gehoopt eind januari Jumping Amsterdam te kunnen meerijden in 2022. Maar ik denk dat door de huidige coronamaatregelen het moeilijk zal worden om die concours te laten doorgaan. Verder heb ik niet echt verwachtingen. Ik wil gewoon genieten van Wilandro en ik hoop om nog veel mooie resultaten te kunnen rijden in het nieuwe jaar!" 

Bron: Equnews