Had je verwacht dat je deze Super Grand Prix ging winnen? 

Alexander Housen: "Ik had het zeker niet verwacht maar ik heb er wel echt voor gereden. Het is altijd speciaal om zo iets te kunnen winnen. Het was een super mooie prijs gesponsord door Van Mossel met dank aan Erik Berkhof." 

Waar heb je het verschil gemaakt in die tweede omloop? 

Alexander Housen: "Er zaten een paar snelle combinaties in. Dat betekende dat ik ergens het verschil moest kunnen maken, dat is me dan ook gelukt in de eerste en de laatste lijn." 

Je hebt de overwinning binnengehaald in deze Super Grand Prix maar was er toch iets dat je graag anders had aangepakt in het parcours? 

Alexander Housen: "In de tweede omloop had ik wel wat vloeiender mogen rijden vind ik." 

Hoe is het karakter van Casillas? 

Alexander Housen: "Casillas is gewoonweg een toppaard om mee te werken! Zijn karakter is wel een beetje speciaal. Maar zodra je hem aan jouw kant hebt, gaat hij echt door het vuur voor zijn ruiter."

Wat hoop je nog te bereiken met Casillas? 

Alexander Housen: "Ik hoop dat ik met Casillas nog veel mooie resultaten mag behalen. Ik vind dat Casillas echt iedere concours beter en beter wordt." 

Wat maakt van Casillas het perfecte GP-paard? 

Alexander Housen: "Hij is enorm intelligent en heeft veel doorzettingsvermogen. Casillas is een paard dat tot aan de finish blijft vechten voor je. Dat zijn troeven die een paard perfect maken voor de Grote Prijzen." 

Wat is je grootste droom nog in de sport? 

Alexander Housen: "Mijn grootste droom in de paardensport is toch om ooit de nummer één van de wereld te worden!" 

Bron: Equnews