De Vrienden van het KWPN kennen een premie van €1.000,- toe aan de fokkers van KWPN-paarden die in de top 3 eindigen per leeftijdscategorie. Na afloop van het WK voor Jonge Springpaarden wordt er contact opgenomen met de fokkers van de medaillewinnende KWPN-paarden om deze premies uit te reiken.

Zangersheide zelf reikt ook fokkerspremies uit. De fokker van de nieuwe wereldkampioen ontvangt 5.000,- euro, de nummer twee krijgt 3.000,- euro, en de fokker van de bronzen medaillewinnaar ontvangt 2.000,- euro. De fokker moet aanwezig zijn bij de huldiging van zijn fokproduct in Lanaken na de finales op zondag 22 september om de premie in ontvangst te nemen.

Getalenteerde jonge springpaarden

De meest getalenteerde jonge springpaarden zullen aan de start verschijnen. Voorlopig staan er 103 KWPN’ers staan op de startlijst, waarvan 33 vijfjarigen, 45 zesjarigen en 25 zevenjarige springpaarden.

Sires of the World

In de rubriek ‘Sires of the World’ staan zeven KWPN-hengsten op de startlijst. In deze rubriek strijden enkele van de beste goedgekeurde hengsten ter wereld tegen elkaar in een proef op 1.50m-niveau. Onder hen onder meer de KWPN-goedgekeurde hengst Key West (Tangelo van de Zuuthoeve uit Zanory T keur prest van Phin Phin, fokker R. Bril uit Westendorp) en KWPN-hengst Ice Man (Amaretto I uit Perpetua sport-spr van Lux, fokker W. van der Vorm uit Dinteloord).