Met Niels Bruynseels als allerlaatste combinatie in de basisronde aan de start, was de lijst voor de barrage gekend. Met z'n dertienen kwamen ze nog een laatste keer in actie op de pistes van Cannes. Bruynseels tikte helaas met Delux van T&L (v. Toulon) twee balken uit de lepels, waardoor we hen niet meer terug zagen in de barrage. 

Michael Duffy (IRL) beet de spits af in het zadel van Cinca 3 (v. Casall), een veertienjarige Holsteiner merrie. Het duo leverde meteen een foutloze ronde af in een tijd van 40,15 seconden. Edwina Tops-Alexander (AUS) kwam als tweede aan de start op de KWPN'er Fellow Castlefield (v. Je t'Aime Flamenco). De Australische amazone bleef in deze LGCT competitie wel al drie keer op een rij foutloos in de GCL teamcompetitie! 

Harrie Smolders (NED) kwam als zevende in de arena met Monaco NOP (v. Cassini II). Zij konden als eerste de tijd van Duffy evenaren en zelfs met ongeveer 2,5 Seconden verbeteren maar een springfout hield hen tegen om de leiderspositie over te nemen. Het was Christian Kukuk (GER) die voor de tweede foutloze barrage kon zorgen in het zadel van Mumbai (v. Diamant de Semilly), maar hun tijd van 40,90 seconden zette hen op twee.

Gilles Thomas (BEL) was de eerste Belg in actie op Elfra van Beek Z (v. El Salvador). Ook hij kon de negenjarige Zangersheide hengst niet zonder fouten doorheen het parcours sturen en kwam met vier strafpunten op een voorlopige vijfde plaats. Andreas Schou (DEN) zat ook achter Duffy's tijd aan en stuurde Darc de Lux (v. Darco) foutloos door het parcours maar klokte af op 40,80 seconden. Sneller dan Kukuk, maar nog steeds niet beter dan de leidende Duffy! 

Maar dan kwam Pieter Devos (BEL)! Gewapend met de voorzichtige MoM's Toupie de La Roque (v. Kannan) keek het publiek in spanning toe hoe ze hindernis na hindernis de balken in de lepels lieten liggen én sneller leken dan de Ier op kop. Eens over de laatste hindernis was het duidelijk, er was een nieuwe leider! De nieuwe te kloppen tijd werd door Devos en de zestienjarige merrie op 39,92 seconden gezet. 

Philipp Schulze Topphoff (GER) reed met Carla (v. Comme Il Faut) een foutloze ronde en kwam zo op drie te staan. De ogen waren gericht op Maikel van der Vleuten (NED). De Nederlander was de allerlaatste aan de start en kon nog alles in de war sturen. In het zadel van de Zangersheide ruin Beauville Z NOP (v. Bustique) deed hij wat onmogelijk geacht werd! Hij reed nog sneller dan Duffy en Devos en nam genadeloos de overwinning op zich. De winnende tijd stond op 39,37 en werd gereden door van der Vleuten en zijn dertienjarige ruin. 

Resultaten


TOP VIJF 

  1. Maikel van der Vleuten (NED) - Beauville Z NOP (v. Bustique)
  2. Pieter Devos (BEL) - MoM's Toupie de La Roque (v. Kannan)
  3. Michael Duffy (IRL) - Fellow Castlefield (v. Je t'Aime Flamenco)
  4. Philipp Schulze Topphoff (GER) - Carla (v. Comme Il Faut) 
  5. Andreas Schou (DEN) - Darc de Lux (v. Darco)