Met nog voor enkele teams de laatste ruiter te gaan, stond België op een voorlopig vierde plaats in de Nations Cup. Enkel de acht beste teams uit de eerste ronde kwamen aan de bak in de tweede.

Dominique Joassin had als enige met de 9-jarige Bingo Z, een Zangersheide hengst van Balou du Rouet (Fokker Olivier Risselin) tweemaal voor een foutloze rit gezorgd. Emilie Conter kreeg met de 9-jarige Zangersheide merrie Trixie Z (Scuderia 1918 Tobago Z - Fokker Hugo De Witte) in de tweede ronde vier strafpunten aangerekend. Thomas de Wit en zijn eigen fokproduct Tools DW Z (Cicero Z van Paemel) hadden in beide rondes een springfout. 

Alle ogen waren op Jérôme Guery gericht, die in de eerste ronde met Enjog d'Eole (Kannan) ook al vier strafpunten achter zijn naam kreeg. Met nog vijf ruiters te gaan stond België op acht strafpunten. De 9-jarige merrie tikte ook in de tweede ronde een balk in het zand waardoor het Belgische team besloot op een eindstand van 12 strafpunten en een barrage er zo goed als zeker niet meer inzat. 

De top drie, zijnde de Verenigde Staten, Spanje en Frankrijk stond op 4 strafpunten. Frankrijk hield het daar ook bij net als Spanje na de laatste rit van Eduardo Alvarez Aznar met D'Orient Batilly (Numero Uno). De vier strafpunten voor Jacob Pope en de KWPN hengst Highway Fbh (Plot Blue) lieten de Verenigde Staten eindigen met 8 punten in totaal. 

De winst zou dus worden beslecht met een barrage. Frankrijk stuurde Marie Demonte met de 9-jarige Epona du Quesnoy (Ogrion des Champs) opnieuw de ring in. Het duo had in beide rondes geen enkele fout maar de barrage draaide anders uit en liet hen eindigen met vier strafpunten. De Spaanse Teresa Blazquez-Abascal wist wat haar te doen stond met de BWP merrie Nasas de Toxandria - foutloos blijven! De 10-jarige dochter van Vertigo Saint-Benoit bleef van het hout af en leverde het Spaanse team de overwinning op! 


Resultaten


Foto©: Sunshine Tour