Eén van de vele paradepaardjes van het jumpinggebeuren van KBRSF, samen met de liga’s VLP en LEWB is al vele jaren het opleidingsstramien voor de jonge paarden. Dankzij de klassieke cyclus hebben al vele jonge toppers de ideale voorbereiding gehad die hen naar een podiumplaats heeft geleid op de Belgische Kampioenschappen voor Jonge Paarden en zelfs een podiumplaats op het Wereldkampioenschap Jonge Paarden. Bovendien blijken de toppers van vandaag tevens hun leerschool gekregen te hebben tijdens de Klassieke Cyclus voor Jonge Paarden.
 
 
Eind vorig jaar werd er met alle stakeholders van deze opleidingswedstrijden rond de tafel gezeten en we zijn verheugd een totaal vernieuwde Cyclus aan jullie voor te kunnen stellen. Het systeem was reeds goed, nu wordt het nog beter.
 
 
Een Klassieke Cyclus waarbij de instapdrempel verlaagd wordt, moet ervoor zorgen dat voornamelijk de 4-jarigen makkelijker de weg vinden naar de cyclus. Voor de 4-jarigen vallen de basisinschrijvingen weg, voor de 5-, 6- en 7-jarigen wordt de basisinschrijving drastisch verlaagd.
Het gebeurt niet vaak, maar terwijl enerzijds de inschrijvingsgelden dalen, gaan de prijzengelden bij 6- en 7-jarigen voor de top 9 naar boven per proef.
Door de wedstrijden beter te spreiden (mooi om de 14 dagen) wordt de opleidingslijn beter gespreid in de tijd. Bovendien wordt er nog een extra voorbereidingswedstrijd voorzien kort voor het Belgisch Kampioenschap die enkel openstaat voor paarden die hebben deelgenomen aan de cyclus.
Naar de parcoursbouwers en deelnemers toe zijn er bijkomende richtlijnen opgesteld om het opbouwend karakter van de parcoursen te verzekeren.
Last but not least zijn de selectievoorwaarden voor de cyclus herbekeken en bijgesteld waarbij er aan de drie Belgische stamboeken (BWP, Z, SBS) eveneens enkele wildcards toegekend zijn per jaargang.
 
Bovendien zijn er opnieuw enkele privé partners die de cyclus ondersteunen en die een extra klassement voor de beste paarden van de cyclus. In totaal is er 15.000 euro extra voor deze klassementen. Stephex Stables voorziet 10.000 euro terwijl de andere partners, Val de Somme, Krismar Horse Trucks en Govar Industriebouw 5.000 euro voorzien.
 
 
We nodigen alle ruiters uit om volgende documenten nog eens goed te bekijken en door te nemen (KLIK OP DE LINK VOOR DE PDF):
De inschrijvingen voor de cyclus staan ondertussen open voor de 5-, 6- en 7-jarigen. Tot 9 maart gebeuren de basisinschrijvingen aan 50 euro per paard (online) en nadien wordt dat 75 euro per paard.
  • KLIK HIER voor de link naar de basisinschrijvingen tot 9 maart
  • KLIK HIER voor de link naar de basinschrijvingen na 9 maart
Wees er dus tijdig bij
Bron: Persbericht VLP