Dirk Demeersman en BuferoOp woensdag 5 maart kregen de winnaars van de VLP-Talentenstimulering 2013 een stagenamiddag aangeboden bij topruiter Dirk Demeersman.
Ook in 2013 is vanuit het VLP-Talentenplan, powered by Cavalor, per provinciale en per leeftijdsgroep (12-15 jaar en 16-18 jaar) een ranking bijgehouden voor de provinciale ruiters. Deze ranking maakt deel uit van de Talentenstimulering, de basislaag van de piramide van het VLP-talentenplan, powered by Cavalor. De ruiters kregen punten op basis van foutloze omlopen (vanaf 1m) en de rankings zijn online en in realtime te volgen via DEZE LINK.
De winnaars en aanwezige supporters kregen eerst een rondleiding van Dirk, waarna er in 2 groepen (per leeftijdscategorie) een springles op het programma stond.
Dirk toonde het belang van een goede basis en nam uitgebreid de tijd om elke combinatie individueel te begeleiden. Hij besprak met elke ruiter zijn of haar verbeterpunten en pakte deze efficiënt aan. Niet alleen hebben ze veel nieuwe oefeningen geleerd, ze kregen tevens veel tips mee waarmee ze thuis en bij hun eigen trainer verder aan de slag kunnen.
Volgende winnaars waren aanwezig op de stagedag:
Naam
Voornaam
Categorie 2013
Provinciale
Boon
Arno
12-15j
HGVBB
De Wachter
Brent
16-18j
HGVBB
Raemdonck
Elien
12-15j
HROV
De Nul
Kelly
16-18j
HROV
Pluymers
Kaat
12-15j
KR
Bruyninx
Daisy
16-18j
KR
Bogaerts
Nikki
12-15j
VOR
Clauw
Jordy
16-18j
VOR
Van Poucke
Axelle
16-18j
WVUR
We wensen hierbij Dirk Demeersman en zijn team uitdrukkelijk te bedanken om onze laureaten een onvergetelijke stagedag te bezorgen!
VLP-Talentenplan, powered by Cavalor … van jong talent tot wereldkampioen!
Het VLP-Talentenplan, powered by Cavalor, is een initiatief van de Vlaamse Liga Paardensport vzw en heeft tot doelstelling toekomstige topruiters in een vroeg stadium te ontdekken en te begeleiden. Tevens richt het plan zich op de versteviging van topsportcompetenties door het aanbieden van geschikte opleidingen. Door het Talentenplan worden onze beloften in contact gebracht met onze huidige topsporters. Het Talentenplan richt zich op de drie Olympische disciplines, namelijk jumping, dressuur en eventing. Het plan bestaat uit 4 belangrijke lagen die in elkaar doorstromen: Talentenstimulering, B-kader, A-kader en het Talent van het Jaar. Het Talententeam (A- en B-kader) kan aangevuld worden met een High Potential. Meer info op www.talentenplan.be
Bron: Persbericht VLP