Eind augustus 2005 nam de ING bank, na een slopende procedure, wereldkampioen Poetin (Sandro Hit x Brentano II) in beslag. Door ernstige hoefbevangenheid werd het paard echter enkele maanden erna geeuthanaseerd. Nu vordert de Rechtbank van Amserdam Xavier Marie, eigenaar van Stoeterij Haras de Hus, een bedrag van €1.181.797. Uitgerekend is dit de waarde van het paard en de kosten samenhangend met onder andere veilingkosten en een aanvullende schadevergoeding.

Als grondslag voor de vordering stelt de koper dat de ING bank het paard als gezond topdressuurpaard op de veiling heeft aangeboden, terwijl zij er van op de hoogte was dat het paard langdurig was behandeld en zware medicijnen toegediend kreeg. De relevante veterinaire gegevens zijn volgens de koper door de ING bank opzettelijk verzwegen en het paard had niet intensief onder het zadel bereden mogen worden, zoals is gebeurd tijdens de veiling.

Echter werd de vordering op 8 augustus 2007 afgewezen omdat er niet binnen de twee maanden na het ontstaan van het 'gebrek' een klacht werd ingediend. De koper ging in hoger beroep tegen het vonnis, waar op 6 december 2011 uitspraak werd gedaan. De aanklager kon volgens de rechtbank niet bewijzen dat de ING bank op de hoogte was van de blessure van Poetin en wees de vordering definitief af. bron.: dehoefslag.nl