Breemeersen Crescendo wint hengstencompetitie

Breemeersen Crescendo wint hengstencompetitie
T&L & BreemeersenDe 3e manche van de Pavo Hengstencompetitie werd deze avond in Stal Hazebroek te 's Gravenwezel afgewerkt. Heel wat toeschouwers trokken hiervoor naar de accomodatie van Mike Hazebroek. Toen de proef van de 4-jarige paarden nog maar halfweg was, bleek de parking al vol te staan! Het mag duidelijk zijn, de hengstencompetitie kan op een groot aantal trouwe toeschouwers rekenen!

Breemeersen CrescendoDe proef voor 7-jarigen werd gewonnen door Donaat Brondeel & Breemeersen Crescendo (Contendro I x Salieri). Van de 6 deelnemers reden er maar liefst 5 barrage. Als voorlaatste combinatie wist Donaat een snelle tijd van 36:90 seconden neer te zetten. Na hun 2e plaats op de WEN doen zij met deze prestatie een goede zaak in het tussenklassement!
Frédéric Vernaet reed voor T&L naar een 2e plaats (38:38) met Gin-Duidam (Quidam de Revel x Corofino I). Nick Vrins eindigde op de 3e plaats (41:37) met Galisco Van Paemel (Cicero Z x Feinschnitt I). De top 5 werd vervolledigd met Marilyn Vorsselmans (Scherzo des Isles, v. Diamant de Semilly) & Pieter Clemens (Game Boy D'10, v. Winningmood v/d Arenberg).
Voor Pieter was het een drukke dag, eerst was hij overdag nog actief op de CSI2* in De Warre en 's avonds stond hij al in Stal Hazebroek voor de hengstencompetitie!

Hercules by ImmofluisteraarDe reeks voor 6-jarige hengsten kreeg 17 combinaties die een 2e fase mochten rijden. Zowel voor de 6- als 7-jarigen was er na hun rit een korte pauze van 30 seconden, alvorens ze aan hun barrage mochten beginnen.
In die barrage werd de snelste tijd (37:70) neergezet door Frederik Dekens en For Passion d'Ive Z (For Pleasure x Quidam de Revel), maar een balk op de laatste hindernis verwees hen door naar een 14e plaats. De overwinning was voor de nummer 4 van de voorlopige tussenstand, Hercules by Immofluisteraar (Larino x President). Zijn ruiter Christof Deraedt snelde met hem naar de overwinning in een tijd van 37:98 seconden. Walter Lelie, de nummer 13 van de tussenstand maakt dankzij zijn 2e plaats (38:12) een grote sprong voorwaarts met Hakim Ourai v/d Zeshoek (Toulon x Calypso III). Ook in deze reeks wist T&L een podiumplaats te pakken! Frédéric Vernaet werd 3e (38:80) met Tonixe (Diamant de Semilly x Voltaire). Dirk Demeersman werd 4e met Baltik Sitte (Ogano Sitte x Clinton) en Bart Bomeré eindigde op de 5e plaats met Caspar SSB (Verdi x Ramiro Z).

Tussen al dit mannelijke geweld bleken maar 2 amazones te zitten, dit verdeeld over de reeksen voor 6- & 7-jarigen. In deze laatste reeks was dit enkel Marylin Vorsselmans en bij de 6-jarigen Virginie Thonon.

De rubriek voor 5-jarigen kreeg 15 foutloze combinaties op 32 starters. Na deze 3e manche wisten volgende combinaties nog altijd foutloos te blijven:

  • Tobago ZUt Majeur de Brecey (Diamant de Semilly x Quouglof Rouge) - Joris Van Dijck

  • Dublin van Overis Z (Darco x Kashmir vh Schuttershof) - Jan Motmans

  • Charlekijn van T&L (Toulon x Contender) - Ben Schuurmans

  • Cumthago C (Cumano BD x La Zarras) - Nick Vrins

  • Inshallah de Muze (Nabab de Reve x For Pleasure) - Walter Lelie

  • Ivoir S (Clinton x Heartbreaker) - Koen Gelaude

  • I am Special de Muze (Emerald v/h Ruytershof x Nabab de Reve) - Kurt De Clercq

  • Tobago Z (Tangelo vd Zuuthoeve x Mister Blue) - Jonas Bellemans


De reeks voor 4-jarigen kreeg 20 foutloze combinaties.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Equnews
Foto's: Equpics

Piste