De rijhelm en zijn geheimen...

De rijhelm en zijn geheimen...
Het dragen van een rijhelm wordt vaak onderschat. Kijk maar naar de verschillende neknominations of promo-stunts waarbij de verschillende ruiters zonder helm de paardensport uitoefenen. Topruiters gaan daarbij nog het meest in de fout. De discussie over het al dan niet dragen van een rijhelm blijft dan ook actief.

Om wat duidelijkheid te scheppen was de redactie initiëel van plan een rijhelm-test uit te voeren. Het idee was na te gaan hoe stevig de verschillende caps wel zijn. Toch kan dit project niet van de grond. Enkel Samshield en Antares zagen zich bereid mee te werken aan het project. En jawel, ze zijn aan elkaar gewaagd. Maar wat met Charles Owen, Kep Italia, Lamicell, GPA, Uvex, etc. ? De test gaat dus niet door...

samshield-cap-flower-swarovski-blackWat Samshield en Antares betreft. Beiden hebben veiligheid centraal op de agenda geplaatst. Terwijl we Samshield dat tikkeltje stijlvoller vinden heeft Antares het voordeel van materiaal gebruik. Samshield heeft een sterke verluchting en is volledig aanpasbaar. Daardoor speelt het in op de luxe-wens van de klant. Antares zet dan weer alles op technologische vooruitgang. Het materiaalgebruik zorgt ervoor dat de rijhelm voldoende absorbeert en toch enorm luchtig blijft. Het is dan ook het letterlijke 'lichtgewicht'.

Ben je trouwens niet overtuigd? Wel we sommen even enkele redenen op waarom een rijhelm je leven kan redden zonder dat het een inbreuk doet op je 'fashion'.

1.: Rijhelmen heb je in verschillende kleuren, vormen en materialen. Draag dus een cap en zorg dat je meeloopt met de laatste modetrends. Beschouw het dan ook als een gelegenheid om even te gaan 'shoppen'. Veiligheid boven alles, niet?

2.: Bescherm je hersenen. Je hebt maar één stel hersenen, helaas zijn deze ook één van de meest kwetsbare lichaamsdelen bij het uitoefenen van de paardensport.

3.: Niemand wilt van zijn paard vallen, maar het gebeurt bij iedereen. Zorg dat je goed voorbereid bent, en draag een cap met een CE-markering die voldoet aan de norm ‘EN 1384’. Geniet van je rit!

4.: Je zou zo maar even je eigen leven kunnen redden...