Het was spannend tot het einde. John Whitaker was met Unick du Francport (Open Up Semilly) de laatste ruiter aan de start. Een foutloze omloop zou een barrage betekenen met het thuisland, Zwitserland. Maar een springfout stak daar een stok voor de deur. Zwitserland wint zo op eigen terrein de Nations Cup.

Voor het eerst in 22 jaar wist het Zwitserse team op eigen terrein de landenprijs te winnen. Nederland sprong naar de tweede plaats voor Groot-Brittannië. De Belgische springduivels sprongen uiteindelijk naar de vijfde plek.

Voor België kwamen Koen Vereecke met Kasanova de La Pomme (Bamako de Muze), Wilm Vermeir met IQ Van het Steentje (Toulon), Yves Vanderhasselt met Jeunesse (Eldorado vd Zeshoek) en Gregory Wathelet in het zadel van Iron Man van de Padenborre (Darco) aan de start.

Na deze omloop staat België voorlopig met 70 punten op de vijfde plek in de Nations Cup ranking. Slechts zeven teams zullen aan de start mogen komen later dit jaar tijdens de FEI Nations Cup finale in Barcelona.

Uitslag