Zweden wint goud. Helaas geen Belgische team medaille. Jérome Guery sterk op weg naar individuele medaille.

Zweden wint goud. Helaas geen Belgische team medaille. Jérome Guery sterk op weg naar individuele medaille.

Er was weinig of geen verrassing tijdens de landenwedstrijd op het WK in Herning. Er werd hevig gestreden voor de zilveren en bronzen medaille, maar al snel werd duidelijk dat het goud was weggelegd voor de Zweedse spring équipe. 

De Belgische springploeg nam vandaag zonder meer revanche.  Jérome Guery en zijn 16-jarige Quel Homme de Hus blijven standvastig presteren. Vandaag speelde enkel de tijd parten voor het paar. Het duo finishte zo met één tijdsfout. 

Voor België sprong Nicola Philippaerts met zijn 12-jarige merrie, Katanga vh Dingeshof (Cardento) één balk uit de lepels. Jos Verlooy en Igor (Emerald) finishten met twee springfouten. Tot de laatste Belg aan de start stonden de ruiters in de rode jas op de derde plaats.

Laatste ruiters schudden de kaarten

Gregory Wathelet was de laatste springruiter aan de start voor de Belgische springduivels. Samen met zijn Nevados S (Calvados Z) sprong Wathelet 12 punten bijeen en gaf zo ademruimte aan de opvolgende equipe, Nederland, om alsnog een medaille te halen. De laatst ruiter, Peder Fredricson met H&M All In (Kashmir van Schuttershof) diende niet te starten voor het team resultaat, echter wel voor de individuele ranking. Goud was voor Zweden, Nederland greep zilver en Groot-Brittannië brons. 

België strandt uiteindelijk op de zevende plaats en grijpt zo naast een rechtstreeks Olympisch ticket voor de Olympische Spelen in Parijs in 2024.

Individueel neemt King Edward de leiding

Henrik von Eckermann en zijn  Belgishe King Edward doen het schitterend in Herning met ook vandaag een foutloze omloop. Samen met de zoon van Edward neemt de Zweed zo ook de leiding van het individueel klassement.  Jérome Guery blijft sterk op medaillekoers. Momenteel blijft Guery in de top van de inviduele ranking.

Team ranking