Zoe Conter, Emilie Conter en Filip de Wandel starten WEF 11 in de prijzen

Zoe Conter, Emilie Conter en Filip de Wandel starten WEF 11 in de prijzen

De elfde week van de internationale wedstrijd in Wellington is voor de Belgische deelnemers goed gestart. Zoe Conter sprong tweemaal in de prijzen, Emilie Conter plaatste zich op een CSI4* niveau en ook Filip de Wandel liet zich opvallen.

In de 1.45m CSI4* openingsrubriek sprong Zoe Conter met de negenjarige Tombola Z (Toulon) meteen foutloos naar de tiende plaats. Proefwinst van deze rubriek kwam op naam van voormalig Olympisch kampioen, Rodrigo Pessoa en Lord Lucio (Lordanos). Op het podium volgde Richard Vogel met Jonage LVP (Canturano I). Jonage komt uit de fokkerij van Luc Van Puyembroeck. Daniel Deusser en Loui LN (Kannan) vervolledigden de top drie.

Ook in de 1.40m CSI4* rubriek lieten de zusjes Conter zich opvallen. Emilie Conter loodste haar 12-jarige Balento C.S. (Balou du Rouet) foutloos naar de negende plaats en bleef zo zus, Zoe Conter met Davidoff de Lassus (Ugano Sitte) voor. In deze 1.40m rubriek kwam de eindzege op naam van de Amerikaanse amazone, Carly Anthony en Lucky Charm (Conthargos).

In de CSI2* 1.40m rubriek was het Filip De Wandel die met de familie De Muynck's voormalige Manhattan Van't Leeuwerikenhof (Emerald) de eer hoog hield. Het paar plaatste zich foutloos op de zevende plek.