Youth Festival Azelhof: Rik Nauta voegt overwinning aan palmares toe

Youth Festival Azelhof: Rik Nauta voegt overwinning aan palmares toe

In Lier in het Jeugdfestival nog steeds in volle gang. De finales voor de Belgische titels staan morgen op het programma maar vandaag staan er verschillende nevenrubrieken en troostings op het programma. Zonet werd een 1m30 rubriek gesprongen die ook als troosting voor de Junioren gold. Daarnaast mochten ook Scholieren en U25 ruiters in deze rubriek aantreden; De overwinning ging naar Rik Nauta. Hij kon in het zadel van Limestone Grey (v. Numero Uno) een foutloze ronde achter zijn naam noteren en stopte de chrono na een foutloze tweede fase in 25,19 seconden. 

Hiermee was hij sneller dan Janne Caals die met Leffe van de Zandloper (v. Houston) op de tweede plaats volgde. Ook deze combinatie kon de nul behouden en klokte af in 26,15 seconden. Jef Peeters en Contiki AH Z (v. Contact vd Heffinck) maakten de top drie compleet. Zij konden een foutloze tweede fase achter hun naam noteren in 26,73 seconden.

Manon Engels en Cornetto Z (v. Corland) volgden op de vierde plaats. Zij slaagden erin de nul te behouden en klokten af in 26,98 seconden. Chloe Hoste en Valeriane de Moyon (v. Calypso de Moyon) maakten de top vijf compleet na een foutloze tweede fase in 28,60 seconden.

Klik hier voor de resultaten