Yana Jansegers en Laura Blommaert zorgen voor Belgische girlpower in Kronenberg

Yana Jansegers en Laura Blommaert zorgen voor Belgische girlpower in Kronenberg

De nieuwe amazone van Halkin Stables, Yana Jansegers heeft tijdens de nationale Pro Tour in Kronenberg de concurrentie achter zich gehouden in de 1.40m hoofdrubriek.

Jansegers en haar vertrouwde Orlando van de afspanning sprongen in deze twee fasen special naar de winst op landgenoot, Vic De Plecker met zijn Corvette van 't Koningshof. Voor eigen publiek vervolledigde Remy Ellis de top drie in het zadel van de 11-jarige KWPN-hengst, Helsinki (Zacharov).

Het Nederlandse duo werd opgevolgd door Bart Lips die met Dali van 't Prinseveld Z (Diamant de Semilly) voor bleef op Edmondo Carbone en de 8-jarige Kadans (Quidam de Revel).

De Belgische combinaties scoorden sterk. Eerder won Laura Blommaert de 1.30m proef. Blommaert en haar achtjarige Numero Uno-merrie, Nikita bleven één tiende van een seconde voor op Charlotte strypsteen met Uniqful MW (Uncanto di Villagana). Op de derde plaats volgde Wilm Vermeir met Majic van 't Hulgenrode (COoper vd Heffinck).

Vermeir schreef voordien de 1.20m rubriek op naam. Samen met de 11-jarige Toulon-merrie, Totality Z bleef hij in deze proef voor op Emilie Bouckaert en Heart of Nabab (Nabab de Rêve). Muhammet Fatih Colak vervolledigde de top drie in het zadel van Jersey Devil (Zirocco Blue VDL).

Hippique.Immo-ruiter, Kjell Peeters startte de dag met een tweede plaats in de 1.10m met Oxanna d'Impde (Andiamo).

Alle uitslagen