Woutershof Kuringen heer en meester in Interclubkampioenschap KR

Woutershof Kuringen heer en meester in Interclubkampioenschap KR

Afgelopen weekend verzamelden de clubs van de Kempische Regionale op het Woutershof in Kuringen voor het Interclubkampioenschap. De ruiters van club Woutershof Kuringen speelden in dit geval een thuismatch én wisten ook de winst te behouden.

Seppe Wouters, Justine Driesmans, Nette Clerckx en Caitlin Liefsoens maakten deel uit van het winnende team. Seppe Wouters wist met Achtung Asborne Z gedurende heel het weekend de nul te behouden. Hetzelfde geldt voor zijn teamgenoten Nette Clerckx met Cataluna Vdh Z en Caitlin Liefsoens met Aphrodite Van Spalbeek Z. Justine Driesmans en Kalien Wh zetten ook een foutloos eerste en tweede ronde neer, maar kregen 4 strafpunten te verwerken in de herkansing. Gelukkig werd het totaal van 0 strafpunten behouden dankzij haar teamgenoten. 

Hetzelfde scenario geldt voor Derbyclub Opglabbeek, dat tweede eindigde. Valerie Clauw en Crespo deden wat van hen verwacht werd en bleven over alle omlopen foutloos. Ook Luc Deckers met Tender Guy Z en Kim Nulles met Glamour deden hun team dromen van winst. Siena Ferson en Dixia D'eole maakten in de tweede ronde één fout en hielden zo de schade beperkt. 

Beide teams hadden zo een nul op het scorebord staan en dus was de tijd van de foutloze omlopen doorslaggevend. Woutershof Kuringen trok hierin aan het langste eind en dus namen zij de beker mee naar huis! 

De derde plaats, en laatste podiumplaats, was voor Sint-Blasius Jesseren. Ellen Geuten en Dylana JT noteerden voor hun team twaalf strafpunten en dus was het uitkijken naar wat haar teamgenoten presteerden. Michelle Cartenstadt en Babine Mc Z maakten één springfout in de herkansing, Jean André Souvereyns en Ona JA Z bleven gedurende het hele weekend foutloos en Lars Demeersmans kreeg met Lambick van de Vlindervallei, net zoals Michelle, 4 strafpunten te verwerken in de herkansing. Met een totaal van 8 strafpunten en een totaaltijd van 131,96 seconden nam dit team het brons mee naar huis. 

Klik hier voor de resultaten.