Wim Vinckx is Belgische sterkhouder in Oudsbergen

Wim Vinckx is Belgische sterkhouder in Oudsbergen

Er wordt hard gestreden tijdens de internationale wedstrijd in het Sentower Park. In de 1.40m prijs AS Sporthorses sprong de Zwitserse amazone, Barbara Schnieper naar de winst. Voor eigen publiek hield Wim Vinckx de eer hoog met zijn KWPN-merrie, Floor. In de opvolgende 1.45m hoofdrubriek hield Julien Angquetin de concurrentie achter zich.

Barbara Schnieper was niet te stoppen in de 1.40m rubriek en snelde met Enfin des Bles (Von Chacco) met slechts 0,1 seconde voorsprong naar de winst. Nederlander, Wout-Jan van der Schans volgde op de tweede plaats in het zadel van de 13-jarige For The Moment (Mr. Blue).

Voor eigen publiek vervolledigde Wim Vinckx de top drie. Vinckx sprong eerder al op het podium in de Youngster Tour. Samen met de 13-jarige dochter van Zirocco Blue VDL, Floor bleef Vinckx, Maren Hoffmann met Diva de Semilly (Diamant de Semilly) voor.

Aurelia Guisson beste Belg in 1.45m hoofdrubriek

In de opvolgende 1.45m hoofdrubriek domineerden de Franse combinaties. Julien Anquetin won in het zadel van Gravity Of Greenhill (Nabab de Rêve) met ruim drie seconden voorsprong. Op het podium volgde Alexis Goulet met Cordico (Cormint). De derde plaats kwam op naam van Jack Ansems, die eerder al in de Youngster Tour won. Ansems plaatste zich op het podium met zijn vertrouwde Fliere Fluiter (VDL Zirocco Blue).

Net buiten de top drie strandde Aurelia Guisson als beste Belg op de achtste plek met haar Explosion vh Legita Hof Z (Elvis Ter Putte). Landgenoot Niels Fockaert volgde met Diamond Z (Diamant de Semilly) op de negende plaats.

Volledige uitslag 1.40m

Volledige uitslag 1.45m