Wilm Vermeir is Belgische sterkhouder in loodzware Wereldbeker Göteborg

Wilm Vermeir is Belgische sterkhouder in loodzware Wereldbeker Göteborg

Vandaag stond de laatste manche van de West-Europese Wereldbeker liga op de agenda. In Göteborg wisten slechts vier combinaties zich te kwalificeren voor de herkansing van de 1.60m hoofdrubriek. Uiteindelijk won Marc Dilasser met Arioto du Gevres (Diamant de Semilly).

Wilm Vermeir kwam reeds vroeg in de proef aan de start. De wereldbeker winnaar van Mechelen nam geen risico en noteerde uiteindelijk met DM Jacqmotte (Toulon) vijf punten, goed voor de elfde plaats.

Marc Dilasser kwam als eerste aan de start in de barrage. In het zadel van Arioto du Gevres (Diamant de Semilly) zette de Fransman de druk op de concurrentie met een foutloze omloop in 41,02 seconden. Ook Pius Schwizer en Vancouver de Lanlore (Toulon) hielden het foutloos. Na een chrono van 42,35 seconden plaatste het duo zich als tweede.

Laatste ruiter aan de start, Lars Bak Andersen vervolledigde uiteindelijk de top drie met Ethene (San Patrignano Corrado). Net buiten de top drie volgde Andreas Schou met Darc De Lux (Darco) op de vierde plaats voor Julien Anquetin met Blood Diamond du Pont (Diamant de Semilly).

Volledige uitslag