Wilke Willems schrijft GP VOR op haar naam

Wilke Willems schrijft GP VOR op haar naam

In het Azelhof stond er afgelopen weekend een regionale rubriek van de VOR op het programma. Het hoogtepunt was de Grand Prix op zondag. Wilke Willems kon hier naar de overwinning rijden. Zij was de snelste in een barrage met twee combinaties. Met Varnac van de Wolfsakker onder het zadel, kreeg ze weliswaar één springfout achter haar naam maar haar tijd van 43,78 seconden bleek voldoende om de overwinning mee naar huis te nemen. Charlotte Mertens en James Bont eindigden op de tweede plaats. Ook zij tikten één balk uit de lepels in de barrage en finishte in 44,03 seconden. 

Yörg van den Eynden en Kobalt de Toxandria eindigden op de derde plaats. Zij waren de snelste vierpunters in het basisparcours. Cato Somers (La Fayette) en Wilke Willems (Skip) vervolledigden de top vijf. 

1m25

Naast de GP werden er dit weekend nog twee andere 1m25 rubrieken in het Azelhof gesprongen. De winst op zaterdag ging naar Dimitri Noterman. Hij sprong een foutloze ronde in het zadel van Bacardi-Rhum de Muze en finishte in 35,75 seconden. Nicolas Vermeulen en Bonteman W eindigden op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 38,77 seconden. Daphne Kindt nam met Geisha de derde plaats voor haar rekening. Zij kon eveneens de nul op de teller houden en kwam na 38,77 seconden over de finish. 

Ashley Nicasi (Jonica vd Wolkenheide) en Jan Geulens (Julia Roberts) eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats.

1m25 vrijdag

Op vrijdag ging de overwinning in het 1m25 naar Kim Colaers. Zij sprong een foutloze tweede fase in het zadel van C. Amelusina R20 en finishte in 28,92 seconden. Lies Malisart eindigde op de tweede plaats. Zij kon met Dialda onder het zadel de nul behouden en stopte de chrono na 31,96 seconden. Benny van de Walle en Kathy van't Pauwenhof vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 33,84 seconden. 

Maxime Tyteca (Hechley Lucky) en Yasmine Vinck (Courville) eindigden beide op de vierde plaats.

Klik hier voor de resultaten