Warren Blust: "Mijn jonge leeftijd gaat sowieso in mijn voordeel spelen"

Warren Blust: "Mijn jonge leeftijd gaat sowieso in mijn voordeel spelen"


Ruim een week geleden raakte bekend dat ‘De Kraal’ van de familie Theeuwes een nieuwe eigenaar krijgt. Het complex stond al even te koop en nu neemt een jonge ondernemer de teugels over: Warren Blust. De 21-jarige student rechten zal in Zandhoven onder andere een internationaal concours organiseren tijdens de derde week van augustus. Hij maakte graag even tijd voor ons vrij om wat meer te vertellen over zijn plannen.


“Hoe jong ik ben? 21, dus jong is waarschijnlijk het juiste woord”, gaat Blust lachend van start. “Ik droomde echter al langer van een eigen stal met de mogelijkheid om wedstrijden te organiseren. In België zijn er maar een paar locaties waar de combinatie van stalling en wedstrijden mogelijk is zoals bijvoorbeeld het Azelhof en Sentower Park. Ik was al even op zoek naar een dergelijk complex maar er kwam gewoon niets te koop. En aan Mike gaan vragen of hij het Azelhof wilde verkopen, leek mij niet het beste idee. De kriebels om wedstrijden te organiseren, heb ik bij de familie Spits opgedaan. Zij organiseren elk jaar de ‘Groentenjumping’ en daar heb ik voor het eerst geproefd hoe het is om een wedstrijd in te richten. Ik heb veel van hen geleerd. Daarna ben ik ook als speaker in het Azelhof bij Mike Hazebroek begonnen. Daar heb ik geleerd wat het internationale toneel inhoudt”, vertelt hij. “Toen ik hoorde dat De Kraal te koop kwam, had ik het gevoel dat mijn dromen wel eens werkelijkheid zouden kunnen worden en zo geschiedde.

“Het feit dat ik nog zo jong ben, kan volgens mij enkel maar een voordeel zijn. Ik zit nog vol energie en ben super gemotiveerd om er voor 500% voor te gaan. Mijn jonge leeftijd betekent ook dat ik er nog wel enkele jaren tegen kan. Bovendien ben ik niet over één nacht ijs gegaan in mijn beslissing. Ik liep, zoals ik al zei, al ruim 1,5 jaar met het idee rond. Ik heb heel veel geteld, opnieuw geteld en met verschillende andere ondernemers gepraat. Daarom ben ik er ook helemaal zeker van dat het me gaat lukken. Mijn ouders zullen, zeker tijdens de eerste jaren, nog over mijn schouder meekijken en mij met raad en daad bijstaan. Ik neem bovendien ook twee personeelsleden van de familie Theeuwes over, zij kennen de dagelijkse gang van zaken dus ik ben heel blij dat ik op hun ervaring en kennis zal kunnen steunen. Ik ben zelf ook niet bang om de handen uit de mouwen te steken, jullie zullen we waarschijnlijk op dagelijkse basis in de stallen kunnen terugvinden om daar mijn team te helpen en zo goed mogelijk te begeleiden”.

De jonge leeftijd van Blust betekent ook dat hij normaal gezien deze periode achter de schoolboeken zou doorbrengen: “Ik studeer momenteel rechten en het plan is om die studies zeker af te maken. Ik denk dat een diploma en de kennis die daarmee gepaard gaat mij zeker en vast zullen helpen in de toekomst. Deze examenperiode zal ik door een druk opstartprogramma helaas moeten overslaan maar vanaf volgend semester ga ik weer als student aan de slag. Dit zal wel geen voltijds programma zijn: de bedoeling is dat ik als student-ondernemer naar de universiteit ga wat concreet betekent dat ik minder vakken per jaar opneem. Ik zal dus wat langer over het traject doen dan een ‘modelstudent’ maar ik zal in ieder geval mijn studies kunnen afronden, wat voor mij het belangrijkste is”, besluit hij.


Foto: Facebook