Vrijdag van het 'Noord Amerikaanse' CSI5*/2* Toernooi

Vrijdag van het 'Noord Amerikaanse' CSI5*/2* Toernooi

Kent Farrington (USA) wint de Scotiabank Cup.

Spruce Meadows (8 juli 2022) - De Scotiabank Cup 1.55M was de laatste wedstrijd op de Internationale Ring vrijdag van het 'North American' Tournament. Het was ook de laatste kwalificatiewedstrijd voor de ATCO Queen Elizabeth II Cup die morgen plaatsvindt. De uitdagende 532m piste werd ontworpen door FEI Course Designer Peter Holmes (CAN). Drie paard/ruiter combinaties bleven foutloos en gingen door naar de barrage - twee daarvan waren Kent Farrington (USA) met twee verschillende paarden.

De rijzende ster Katherine Strauss (USA) was er om de veteraan uit te dagen (de twee duelleerden eerder in het seizoen in de RBC Capital Markets Cup), maar helaas bleef ze door een balk in de barrage op de tweede plaats steken.

"Er is een balans tussen de lichte moderne sport en een beetje van de ouderwetse stijl springen , dat zien we hier (Spruce Meadows) waar de paarden veel ervaring opdoen." Kent Farrington (USA) over het soort sport dat men op Spruce Meadows kan verwachten.

De top 5 paard/ruiter combinaties van deze wedstrijd hebben zich gekwalificeerd voor de ATCO Queen Elizabeth II Cup Grand Prix op zaterdag 9 juli 2022.

Bron: Spruce Meadows