Virginie Thonon moet op de valreep winst uit handen geven in de 2* 1m40-rubriek van Bonheiden

Virginie Thonon moet op de valreep winst uit handen geven in de 2* 1m40-rubriek van Bonheiden

In Bonheiden werd zojuist een 2* 1m40-rubriek tegen de tijd afgewerkt. In totaal konden 23 combinaties het parcours foutloos afleggen en even leek het erop dat we een Belgische overwinning zouden krijgen totdat Jessica Burke daar een stokje voor stak. De overwinning ging dus naar Ierland maar de rest van de top acht was wel voor onze landgenoten. Virginie Thonon zorgde met een knappe tweede plaats voor de beste Belgische prestatie. 

Virginie Thonon kwam met Hermes de St Anne Z (v. Hoegie Van T Bergske) al als dertiende aan de start. Ze gingen snel en foutloos door het parcours in een tijd van 66,29 seconden en het leek er lange tijd op dat die tijd hen de overwinning zou opleveren. Helaas stak Jessica Burke daar op het einde een stokje voor. De Ierse amazone kwam met Inpulss (v. Dallas VDL) als een van de laatste combinaties aan de start en ze konden het parcours afleggen in een tijd van 66,29 seconden. Zo verwezen ze Virginie op de valreep naar een mooie tweede plaats. 

Bart Jay Junior Vandecasteele zagen we op de derde plaats terug. Hij zat in het zadel van de Indoctro-zoon Mac Jack Courtier. Christophe Vanderhasselt nam met Ellipse de Lezellec (v. Kannan) de vierde plaats voor hun rekening. Zij bleven Charlotte Philippe en Electro vd Kromsteeg Z (v. Emerald van'T Ruytershof) voor, die vijfde werden. 

Dirk Demeersman nam met Corvette Van'T Koningshof Z (v. Clarissimo Z) de zesde plaats voor zijn rekening. Op zeven zagen we Lieven Devos en Fiorucci (v. E-Pleasure), Tatiana Troiani sloot met Mandarina LS (v. Manzanillo LS) de top acht af. Ten slotte konden ook Chloé Ockerman (Conthacheblue), Steven Vermeir (Nikita van de Koekelberg), Chloe Vranken (Emir de VY), Emilie Conter (Catokia 2), Bart Clarys (Katharina DW), Thibeau Spits (Foncetti vd Heffinck), Frederic Vernaet (Lugaignac des Pouplis) en Meghan Gillot (Over The Top van het Horzelend) zich nog klasseren in deze rubriek. 


Klik hier voor de volledige uitslag. 

Foto: ACP Pantel