Virginie Thonon laat de Brabançonne weerklinken in Oudsbergen

Virginie Thonon laat de Brabançonne weerklinken in Oudsbergen

In Sentower Park is de derde competitiedag van de week halfweg. De CSI1*-ruiters mochten eerst aantreden, maar ook de CSI2*-ruiters stond al een 1.35m proef te wachten. De laatste werd op naam geschreven door Virginie Thonon. 

Zowat de helft van de ruiters bleef dubbel foutloos, maar Thonon zette met Hermes de St Anne Z de winnende tijd van 25,77 seconden neer. Met slechts drie tienden van een seconde verschil eindigde de Turk Omer Karaevli met Hayley op de tweede plaats en was daarmee de Pool Mateusz Tyszko met Casina 20 voor, die met een tijd van 26,44 seconden eindigden. 

Thonon greep met Dayton Sitte ook net naast een tweede podiumplaats en eindigde vierde. De Brit Christopher Smith en Filandria sprongen naar de vijfde plaats.

Daarnaast waren Jan van Alken en Daido Van't Ruytershof terug te vinden op plaats negen. 

In het CSI1* 1.25m ging de winst naar Ierland. Sven Joseph Hadley zette met Garryduff Jar Of Hearts een tijd neer van 27,37 seconden in de tweede fase en liet zo alle concurrentie achter zich. Hij werd daarbij wel op de hielen gezeten door de Franse Lucile Rybicki, die met Gymphonie slechts vier honderdsten van een seconde trager was en zo het zilver pakte. Het brons was opnieuw voor Ierland dankzij Thomas O'Brien met Villefort en een tijd van 27,95 seconden. 

Anouk Kort en Nixson Van HD waren goed voor een vierde plaats en gingen zo Virginie Thonon met Liana D voor. 

Gert-Jan Hubrechts sprong met Coco van de Helle naar de tiende plaats. 

In het 1.15m was Giel Vangeebergen de hoogst genoteerde Belg met Parcival op de derde plaats. Juliette Herpoel eindigde zesde én tiende, respectievelijk met Carrera Kdw Z en Baccord du Abnt

Klik hier voor de resultaten.