Virginie Thonon en Freddy Demuynck zegevieren in Oliva

Virginie Thonon en Freddy Demuynck zegevieren in Oliva

De Belgen laten stevig van hun horen in Oliva vandaag. In de Gold 1.40m rubriek was het Virginie Thonon die met de overwinning aan de haal ging. Freddy Demuynck scoorde zijn tweede overwinning van de dag in de Bronze 1.35m proef. 

Virginie Thonon kon rekenen op Hermes de St Anne Z (v. Hoegie Van T Bergske) om de winnende tijd van 59,66 seconden neer te zetten in deze 1.40m rubriek. Hiermee was ze Egor Shchibrik te snel af. Met Crack Boom des Anges (v. Norton D'Eole) reed hij over de finish in 60,72 seconden. Eduardo Alvarez Aznar en Balasco de l'Abbaye (v. Ugano Sitte) vervolledigden het podium met een tijd van 60,76 seconden. 

De Brit Jason Smith (Queensway Royal) nam de vierde plaats voor zijn rekening. Oleksandr Prodan (Dexter) werd vijfde. 

Karel Cox (Nueva Epoca de Regor) zorgde voor nog een andere Belgische klassering in deze proef. 

Klik hier voor de resultaten. 

Freddy Demuynck kon eerder vandaag al de Silver 1.40m rubriek op zijn naam schrijven en mag daar nu ook de Bronze 1.35m proef bij tellen. Met Urbin Manciais (v. Kashmir Van Schuttershof) reed hij de winnende tijd van 59,30 seconden. Fabienne Daigneux-Lange volgde op de tweede plaats met Fringant du Calvaire (v. Qody de Saint-Aubert). Het duo noteerde een tijd van 59,41 seconden, slechts 0,11 honderdsten verschil met Demuynck. Olivia Sponer en Adonis (v. Askari) vervolledigden het podium in 63,37 seconden. 

De top vijf werd aangevuld door Arantza Berasategui Garro die met Tescari'Jac vierde werd en met Beryle de Vains vijfde. 

Andere Belgische klasseringen waren er voor Patricia Guery (Nora de Mariposa) en Mathieu Guery (Nistria d'O & Ascalvara de Bo Z). 

Klik hier voor de resultaten. 

In de 1.10m proef sprong Belgische amazone Valentine Emsens met Esther du Maillet (v. Cliff) naar een tweede plaats. Ook de derde plaats kleurde Belgisch. Daar kon Carine Gagliani voor zorgen met Fragrance de Kerambars (v. Non Stop). De proef werd gewonnen door de Zwitserse Valentine Estier en Arcora de Coudree (v. Quality Touch). 

Klik hier voor de resultaten.