Viktor Daem eist podiumplaats op in loodzware Grand Prix van Gent

Viktor Daem eist podiumplaats op in loodzware Grand Prix van Gent

De apotheose van drie dagen internationale springsport was de loodzware 1.45m Grote Prijs in de Flanders Horse Expo Hallen in Gent. Na een uitdagende basisomloop wisten slechts zes combinaties door te stotenaar de barrage.

In het verkort parcours wisten slechts twee duo's het hout in de lepels te houden. Eerste aan de start,  Niklas Krieg met Carella 5 (Clearway) zette meteen de toon met een foutloze omloop in 35,40 seconden. Die tijd werd uiteindelijk nog verbeterd door de Nederlandse springruiter, Daan van Geel met de 12-jarige Canturano-zoon, Djam.

Voor eigen publiek werkte Viktor Daem het podium af met onder het zadel Ic Magic van de Bien (Cicero Z van Paemel). De Belg noteerde de snelste chrono in 33,75 seconden. Met één springfout alsnog goed voor de derde plek.

Jeroen De Winter toonde eveneens een sterk staaltje ruitersport met Leandro VG (Gitano V Berkenbroeck). De Winter volgde op de vierde plaats voor de Franse topruiter, Simon Delestre en Qopilot Batilly Z (Qlassic Bois Margot).


Uitslag