Vereecke, Philippaerts en Thonon laten van zich horen in Youngster Tour Oliva

Vereecke, Philippaerts en Thonon laten van zich horen in Youngster Tour Oliva

In Oliva stond heel de dag in het teken van de jonge paarden. De hoofdrubriek van de dag was die voor 7-jarige paarden waarin 24 deelnemers aantraden. De ruiters kregen een erg pittig basisparcours voorgeschoteld: slechts twee combinaties konden de nul behouden in het basisparcours. Een barrage met twee moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar. Die winnaar werd Harry Charles. In het zadel van Lightning TW (v. Tailormade Diarado's Boy) was hij de enige die ook in de barrage de nul kon behouden. 

De tweede plaats was voor de Fransman Axel van Colen. Hij rekende op Dardare Brimbelles Z (v. Darco) om weliswaar een erg snelle ronde te springen (38,66 seconden). Helaas tikte zijn merrie één balk uit de lepels. De derde en vierde plaats gingen naar Koen Vereecke. Hij kreeg zowel met Oilily de Muze (v. Vigo d'Arsouilles) als met Bonfois van't Hof van Eversen Z (v. Bisquet Balou C) één springfout achter zijn naam. Zijn snelle chronos resulteerden echter in twee top vijf klasseringen. 

Kyujin Lee (Carla 251) nam de vijfde plaats mee naar huis. Olivier Philippaerts kon zich op zijn beurt met Extase Ste Hermelle (v. Uto Kervec) klasseren op de elfde plaats. 

6-jarigen

Bij de 6-jarigen reed Serena Curcio naar de overwinnig. Zij rekende op de Cascari dochter Taormina Del Leon d'Oro om in 42,16 seconden een foutloze ronde te springen. Axel van Colen en Folle d'Authuit (v. Diamant de Semilly) eindigden op de tweede plaats na een foutloze ronde in 42,76 seconden. De nummer één van de wereld, Steve Guerdat, nam met Pallieter van het Grootland (v. Comme Il Faut 5) de vijfde plaats mee naar huis. 

Jon Idiart (Flystar du Fresne) en Adam Grzegorzewski (Kalita O) vervolledigden de top vijf.

5-jarigen 

Nadine Kassner en Pucara Tilcara (v. Fire and Ice) wonnen de rubriek voor 5-jarige paarden. Het duo uit Duitsland sprong een foutloze tweede fase in 35,35 seconden. Virginie Thonon en Korado de Baudignies (v. Eldorado vd Zeshoek) eindigden op de tweede plaats. De SBS-hengst kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 37,02 seconden. Ezequiel Andres Ferro Menendez en Bonito F) eindigden op de derde plaats na een foutloze rond in 37,95 seconden. 

Pierre Lorscheider (Gatchar Laure) en Jon Idiart (Galilee des Rondets) eindigden respectievelijk op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor alle resultaten