Vereecke en Haep sprokkelen rankingpunten in Lier

Vereecke en Haep sprokkelen rankingpunten in Lier

In Lier wordt er dit weekend op CSI2* niveau gesprongen. Het hoogtepunt van de dag was een 1m45 rubriek waarin er niet alleen eeuwige roem maar ook punten voor de Longines ranking verdiend konden worden. In deze rubriek werd er rechtstreeks tegen de klok gesprongen en uiteindelijk toonde Holly Smith zich de snelste. De Britse amazone kon in het zadel van Fruselli (v. Zambesi TN) een foutloze ronde achter haar naam noteren en finishte in 66,91 seconden. 

Pascale Haep werd de beste Belgische op de tweede plaats. Zij reed Iashin Sitte (v. Bamako de Muze) foutloos rond in 68,96 seconden. Teddy van de Rijt verzekerde de derde plaats. Zij rekende op Gino (v. Echo van't Spieveld) om in 70,13 seconden een foutloze ronde te springen. 

Koen Vereecke volgde op de vierde plaats. In het zadel van Lector vd Bisschop (v. Bamako de Muze) kwam hij niet in de buurt van het hout en klokte hij af in 71,67 seconden. Andreas Schou en Conterno Blue PS (v. Veryon) vervolledigden de top vijf na een foutloze ronde in 73,33 seconden. 

Ann Carton-Grootjans kon zich ook nog in de top tien klasseren. Zij reed Kayenne Z (v. Kannan) foutloos naar de finish in 74,60 seconden, goed voor de zevende plaats.

Klik hier voor de resultaten

In het 1m10 werd Lauren Iwens de beste Belgische. Zij reed Qpido S&T (v. S&L Lexxon Hedonsit) foutloos rond in 74,93 seconden. Dat leverde haar de vierde plaats op. Mieke Wils kon zich me Ragazzo AV (v. George Z) op de zesde plaats klasseren. Het duo liet het hout onaangeroerd en klokte af in 75,31 seconden. Juliette Berghmans nam met D Day De Lison Z (v. Darco) de elfde plaats mee naar huis. 

Klik hier voor de resultaten

In het 1m20 was Catherine Gustin de beste. In het zadel van Nuance de la Limite Z (v. No Comment de Septon) sprong ze een foutloze ronde in 72,68 seconden. Dat leverde haar de derde plaats op. Elise Arroyave reed op haar beurt Fidelina Z (v. Farfelu de Muze) naar de vijfde plaats. Zij lieten het hout onaangeroerd en klokten af in 72,84 seconden. Laetitia Surin en East des Vergers Z (v. Elvis Ter Putte) eindigden op de zesde plaats.

Klik hier voor de resultaten