Gilles Thomas verdedigt Belgische eer in CSI4* Small Grand Prix Sunshine Tour!

Gilles Thomas verdedigt Belgische eer in CSI4* Small Grand Prix Sunshine Tour!

Eerder vandaag zorgde Lieven Devos al voor een mooie klassering in de Big Tour Grand Prix maar zonet werd ook de Small Tour Grand Prix over een hoogte van 1m45 gesprongen. Ook daar slaagden er heel wat Belgische combinaties in om zich in de spotlight te rijden. De overwinning kwam in Duitse handen: Helmut Schönstetter reed de Zangersheide hengst Eic Anton Sbk Z (v. Arko III) naar de overwinning door in 33,37 seconden een foutloze ronde te springen. 

Ivan Dalton reed op zijn beurt Plaisire d'Api (v. For Pleasure), een 6-jarige BWP-ruin, naar de tweede plaats. Het duo kon de nul behouden en klokte af in 34,77 seconden. De derde plaats werd vervolledigd door Matteo Leonardi en de 11-jarige Daytona della Caccia (v. Diamant de Semilly). Het duo kon de nul behouden en klokte af in 34,79 seconden.

Daniel Mc Alinden (Java QP) en Luke Barham (Casalu-Blue PS) werden vierde en vijfde. 

De rest van de top tien kwam vrijwel volledig in Belgische handen: Sarah Ver Linde reed Finlandina (v. Spartacus TN) foutloos rond in 39,30 seconden. Dit leverde haar de zesde plaats op. Marine Lenoble (Houlahop de Septon) en Manuel Thiry (Argentina de Marchette) werden zevende en achtste. 

In de CSI4* Small Grand Prix reed Steve Guerdat naar de overwinning. Hij rekende op Easy Star de Talma (v. Quick Star) om in 28,79 seconden foutloos rond te rijden. Hiermee deed hij het ruim sneller dan Penelope Leprevost die met Fantasy de la Roque Z (v. Fo Hero de Hus) de tweede plaats voor haar rekening nam. Het duo liet alle balken in de lepels en klokte af in 30,05 seconden. Andrej Oplatek en de 12-jarige Le Coridal (v. Lyjanero) maakten de top drie compleet na een foutloze ronde in 30,40 seconden. 

Roosje Brouwer (Kerswin van't Roosakker) en Alix Ragot (Diaz de Ush) werden vierde en vijfde. 

Gilles Thomas en Constantin 110 (v. Colestus) konden ook naar een top tien klassering rijden. Het duo sprong een foutloze ronde in 31,48 seconden, hetgeen hen de negende plek opleverde. 

Klik hier voor alle resultaten