Vereecke en Conter houden Belgische eer hoog in ochtendrubrieken Valkenswaard

Vereecke en Conter houden Belgische eer hoog in ochtendrubrieken Valkenswaard

In Valkenswaard werden er deze ochtend al verschillende internationale rubrieken gesprongen. In de rubriek voor 6- en 7-jarige paarden was er een Britse overwinning. Ben Maher reed Point Break (v. Action-Breaker) foutloos rond in 62,02 seconden. Hij bleef hiermee een peloton Nederlandse ruiters voor. 

Remco Been reed Jasper (v. Cidane) naar de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en klokten af in 63,71 seconden. Patrick van der Schans en Jager (v. Numero Uno) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 64,01 seconden. 

Marc Houtzager (Cabalensky Z) en Laura Klaphake (Argento Vivo) namen respectievelijk plaatsen vier en vijf mee naar huis. 

De beste Belgische prestatie kwam van Andres Vereecke. Hij kon in het zadel van Balouto van Paemel Z (v. Baloubet du Rouet) een foutloze ronde springen in 70,03 seconden. Dat leverde hem de zevende plek op. 

CSI2* 1m40

In het 1m40 reed Darragh Kenny naar de overwinning. Hij rekende op Cicomein VDL (v. Chacco-Blue) om in 57,16 seconden een foutloze ronde te springen. Hiermee was hij ruim sneller dan zijn eerste achtervolger Johnny Pals die op de tweede plaats eindigde. Hij reed Excentriek (v. Ustinov) foutloos naar de finish in 62,27 seconden. Joe Clee (Ballinalard) was goed de voor de derde plaats na een foutloze ronde in 63,14 seconden. 

Diarmuid Howley (Quinn VA) en Emilie Conter (Bambou d'Yserand) eindigden op plaatsen vier en vijf.

CSI2* 1m45

Ook in het 1m45 ging de overwinning naar Darragh Kenny. Hij rekende op VDL Cartello (v. Cartani 4) om in 65,29 seconden foutloos naar de finish te rijden. Marcus Ehning volgde op de tweede plaats. In het zadel van Cristy (v. Canturo) liet hij alle balken in de lepels en finishte in 66,96 seconden. Eduardo Peireira de Menezes en H Big Action (v. Action-Breaker) namen de derde plaats mee naar huis. Zij noteerden een nulronde in 67,82 seconden. 

Andres Vereecke (D'Artagan RR) en Bryan Balsiger (Jenkins ter Doorn) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

Klik hier voor alle resultaten