Vandoorne wint Youngster finale Sentower Park

Vandoorne wint Youngster finale Sentower Park

In Sentower Park werden deze middag nog twee finales voor jonge paarden verreden én er werd een rubriek van de CSI1* competitie gesprongen. In die 1m20 rubriek domineerden de Britse amazones. Anneliese Aitken en Eagele Z (v. Eldorado vd Zeshoek) sprongen naar de overwinning. Zij konden de nul behouden en klokten af in 28,07 seconden? 

Ava Vernone en Here I'm B (v. Nassau) namen de tweede plaats voor hun rekening. Zij konden eveneens een foutloze ronde springen en klokten af in 28,53 seconden. Maxine Gaelens zorgde voor de beste Belgische prestatie. Zij kon met Noblesse Royale (v. Kannan) de nul behouden en klokte af in 29,09 seconden.

Sienna Charles (Chaitanya 2) en Jeroen Schepers (Indigo van de Bosbeek) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

5-jarigen 

Bij de 5-jarige paarden zorgde Jack Ansems voor een Nederlandse overwinning. Hij reed de KWPN-ruin Kaboom (v. Vigo d'Arsouilles) naar de overwinning in 26,25 seconden. Astrid Rooms en Pretty Woman van't Paradijs (v. Vigo d'Arsouilles) volgden op de tweede plaats. Zij konden een foutloze ronde springen en klokten af in 26,26 seconden. Lisa Candin was met de KWPN-merrie Kiara (v. Kannan) goed voor de derde plaats. Zij konden een foutloze ronde springen en finishten in 28,35 seconden. 

Voor Carl-Walter Fox (Katoki) en Bethan Porter (Chf Camillo Spring) was er respectievelijk een vierde en vijfde plaats. 

Jessica Geurts eindigde net buiten de top vijf op de zesde plaats. Zij rekende op Pittman vh Lilleveld (v. Diamant de Semilly) om in 29,63 seconden een foutloze ronde te springen. Emma Rooms en Ares Ter Wilgen Z (v. Atomic Z) namen de zevende plaats mee naar huis. Kelly Cornelis en Castel di Luna (v. Canturano) konden zich op hun beurt klasseren op de elfde plaats.

6-jarigen

Bij de 6-jarigen paarden reed Axel Vandoorne naar de overwinning. Hij reed Sensei Z (v. Hunters Scendro) foutloos naar de finish in 23,47 seconden. Nicolas Pedersen nam de tweede plaats mee naar huis. Hij rekende op Tailormade Chalou Sem (v. Chaloubet) om in 23,56 seconden een foutloze ronde te springen. Juan Pablo Garriz en Chapeau de Lux Z (v. Chellsini Z) volgden op de derde plaats. Ook zij slaagden erin om de nul te behouden en klokten af in 24,11 seconden.

Bunoit Moeskops en Ofaline vh Haneweehof (v. Cardento) eindigden net buiten het podium. Hun foutloze ronde in 24,51 seconden leverde hen de vierde plaats op. De top vijf werd vervolledigd door Mikolaj Baranksi en Juggle Baraka. 

Andere Belgische klasseringen kwamen van Nina de Backer (Oui Oui van't Steentje) en Niels Fockaert (Idem van ter Hilst).


Klik hier voor alle resultaten