Vader en zoon Philippaerts volgen elkaar in 1.40m Arezzo

Vader en zoon Philippaerts volgen elkaar in 1.40m Arezzo

In de Gold Tour 1.40m van de Toscana Tour in Arezzo konden van de twaalf geplaatste ruiters de Philippaerts zich zo'n drie keer in de prijzen rijden! 

Thibault Philippaerts wist zich met BWP-ruin Pompidou van het Kuilenhof (Kannan, fokker: Fam. Maesen) op een tijd van 58.52s naar de zevende plaats te rijden. Ludo Philippaerts volgde hem op de voet met Gadget Mouche (Andiamo Semilly, fokker: Roland Bellet & Charlie Tesnieres). Het duo deed het op 59.18s en galoppeerde op die manier naar de achtste plaats. De derde plaatsing was opnieuw voor Thibault. Met Gift des Lunes (Windows ch Costerveld) eindigde hij op twaalf. 

De winst van deze proef ging naar de BWP-merrie Menzo de Toxandria onder de Italiaan Andrea Marchese. Ze is een nakomeling van Andiamo Z en is gefokt door Werner Dierickx. De tweede plaats was voor Zangersheide-hengst Armani Z (Asca Z) onder Giulia Picotto. Op drie eindigde de Hongaar Szabolcs Krucso met Uripoint (Uriko). Op vier zien we nog een Zangersheide-merrie van Taalex, Talina du Vivier Z. 

Belgisch bloed in Bronze Tour 1.20m 

In deze 1.20m kon BWP-merrie Promise me Stal dhc vd Heksehoeve (Chaman) de derde plaats op haar naam schrijven. Op plaats vijf, zes en zeven volgden drie Zangersheide-paarden elkaar op. Die waren respectievelijk voor Dom Prinzignon Melloni Z (Dominator 2000 Z) onder de Poolse Izabela Vinckier, Assebly's Andiamo Z (Andiamo Z, fokker: Stables bv Assmebly's) onder Italliaan Roberto Naldi en Andigo Al Z (Andiamo, fokker: Theo Alders) onder de Poolse Klaudia Siarkiewicz. 

De winst was hier voor Italiaanse Eva Vittoria Lasagni met KWPN-merrie Kadesther (Denzel van 't Meulenhof). 

Bekijk hier de resultaten